Handbalul reînvie la Târgu Jiu. UCB, şanse la promovare!

Târgu Jiul ar putea avea şansa de a ajunge pe prima scenă a handbalului românesc. CS UCB, echipa de handbal a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, ar putea fi invitată în Liga Naţională, săptămâna viitoare. Rămâne de văzut dacă va veni şi finanţarea. Este nevoie de cel puţin 800 de mii de euro pentru ca echipa să supravieţuiască un an în prima ligă.

Anunţul a fost făcut de Adrian Gorun, directorul CS UCB, la Radio Infinit. „Am avut pretenţii prea mari ca, în al doilea an, să promovăm în Liga Naţională. Echipa din Oradea a declarat că nu va promova, aşa că echipa de pe locul doi va promova. Târgu Jiul şi-a dorit să revină handbalul în Liga Naţională. Săptămâna viitoare va fi ultima etapă. Echipa din Oradea va anunţa că nu se vor înscrie în Liga Naţională, cei de la Federaţie o să ne invite pe noi, pentru că avem prioritate, să spun aşa”, a declarat Gorun.

În plus, Adrian Gorun nu este convins că vrea să continue în fruntea clubului de handbal. Asta mai ales pentru că nu a avut susţinere din partea autorităţilor. Gorun a explicat că singura instituţie care l-a sprijinit a fost Consiliul Judeţean: „Nu ştiu ce vom face. Cred că suntem un judeţ de liga a doua. Domnul primar spune că în Sală nu se pot juca decât competiţii foarte importante. Păi, la noi, foarte importante sunt cele din liga a doua. Noi nu avem altceva. S-ar putea ca, până ajungem noi, să nu mai avem nimic. Sală nu, condiţii nu, bani nu. Singurul care ne-a ajutat a fost Consiliul Judeţean. Domnul primar iubeşte anumite sporturi, nu şi handbalul. Eu mai sunt puţin aici la UCB. O să antrenez la mine la LPS. Sunt cel mai titrat antrenor din toate timpurile la juniori. Nu cred că voi mai accepta funcţia de director la CS UCB. Costurile sunt de 800 de mii de euro. Dacă nu ai, nu poţi să stai un an în Liga Naţională. Se plăteşte foarte mult şi la stat chiar dacă este o organizaţie non-profit”.

De partea cealaltă, primarul Marcel Romanescu se bucură. Odată cu promovarea echipei UCB ar reînvia handbalul şi la Târgu Jiu. Promite susţinere deplină pentru echipă. „Am alocat, în acest an, şase miliarde (n.r. lei vechi) pentru activităţile sportive. Vom face tot ceea ce depinde de noi. Vom vrea ca CS UCB să fie parteneri ai noului CSM. Nu am pus niciodată problema ca echipa Universităţii să nu poată juca în Sala Sporturilor”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: