Hanu, foc şi pară pe bugetul primit de la Consiliul Judeţean

Primarul din Motru, Dorin Hanu, este extrem de supărat pe modul în care Consiliul Judeţean intenţionează să împartă banii pentru anul acesta. Votul aleşilor ar urma să se de azi, PSD având majoritatea necesară pentru a trece proiectul, deşi, dacă ar fi consilier, Hanu nu ar vota hotărârea respectivă. Hanu spune că a solicitat 97 de miliarde şi a primit doar 15, fiind foarte multe comune care au primit mai mulţi bani.

Edilul celui de-al doilea municipiu din Gorj susţine că şefii judeţului nu mai respectă nicio logică în felul în care banii ajung la localităţi, Motru ajungând să primească anul acesta mai puţine fonduri decât alte 12 localităţi. Dorin Hanu face parte dintr-o comisie care a fost convocată înaintea şedinţei de azi a Consiliului Judeţean de către preşedintele Ion Călinoiu. Membrii comisiei analizează toate solicitările venite din teritoriu, stabilesc o ierarhie a proiectelor care au nevoie de finanţări şi, în funcţie de propunerile făcute şi disponibilităţile financiare existente, împart banii aşa cum consideră mai bine. Dorin Hanu s-a retras însă din comisia respectivă fiind nemulţumit tocmai de faptul că banii de care are parte Motru anul acesta sunt foarte puţini.

Mai mulţi bani la Plopşoru decât la Motru

"E o porcărie cum s-au împărţit fondurile anul acesta. Nu am alte cuvinte şi sunt foarte supărat pe tot ceea ce s-a întâmplat pe acest subiect. Am fost la o şedinţă preliminară în care sunt primari şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean. Am analizat cifrele propuse de Consiliul Judeţean şi o spun clar că acele cifre sunt nefundamentate. Mă deranjează mai ales faptul că nici măcar criteriile de împărţire nu stau în picioare. N-am vrut să semnez protocolul final şi am plecat de la şedinţă. Mi-am luat haina, actele şi am plecat, nu pot să fiu de acord cu aşa ceva", spune primarul din Motru.

Conform edilului, oraşul pe care îl conduce a ajuns acum pe locul 13 în privinţa sumelor primite de la judeţ, în condiţiile în care anul trecut era pe locul doi, după municipiul Târgu Jiu. Hanu afirmă că nu înţelege cum s-au împărţit fondurile, el spunând că unele comune au primit sume mult mai mari decât cele pe care le-au cerut. Plopşoru este unul dintre exemple, edilul susţinând că aici sunt alocate 18  miliarde de lei vechi, faţă de 8 miliarde cât au solicitat iniţial şefii comunei. "Primarul de la Plopşoru nici măcar nu a cerut banii pe care i-a obţinut. Nouă ne-au dat 15 miliarde şi suntem a doua localitate din judeţ, după Târgu Jiu. Am ajuns pe locul 13 anul acesta, ceea ce înseamnă că sunt alte 12 localităţi mai importante decât noi, ceea ce eu nu cred", spune Hanu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: