Hanu: Primăria municipiului Motru este o primărie grea

Primarul în funcţie al municipiului Motru, Dorin Hanu, spune că a rămas surprins când a văzut câte persoane sunt interesate să-i ia locul la primărie. Hanu îi avertizează pe „dornicii de aventuri politice” că primăria Motru este una dificilă, cu probleme financiare majore cauzate de situaţia în care se află CE Oltenia şi de care depinde mult bugetul municipiului motrean. Primarul a mai spus şi că a fost surprins de anumite candidaturi.

Reporter: Sunt aproape 20 de candidaţi la primăria Motru. Cum vă explicaţi fenomenul?
Dorin Hanu: Nu ştiu, chiar mă miră lucrul acesta. Chiar discutam cu foarte mulţi colaboratori, la bugetul pe care noi le avem şi problemele pe care le are mineritul în zona aceasta ar trebui să fie foarte atenţi cei care îşi doresc să conducă o administraţie publică locală la care vine şi la care se preconizează o sărăcie pe viitorul apropiat şi îndepărtat. Dar, asta este situaţia, municipiul Motru este o zonă atipică, cu foarte multe patimi, cu foarte multe ambiţii.

Rep.: În opinia dvs., este un lucru bun că sunt aşa mulţi candidaţi?
D.H.: Foarte mulţi sunt oameni pe care eu, personal, nu-i credeam dornici de aventuri politice. Până la urmă este bine pentru cetăţenii municipiului Motru, fiindcă au de unde să aleagă. Important este, din punctul meu de vedere, să fie o competiţie corectă, pe programe, nu pe jigniri. Fiindcă să ştiţi că în general românul, şi în special cei din Motru, nu agreează pe cei care jignesc, pe cei care înjură. În general ei sunt de partea celor care vin cu programe bune, cu programe în interesul lor. Cel mai bun dintre ei să fie ales primarul municipiului Motru, fiindcă este o primărie grea. Un oraş greu de condus cu foarte, foarte multe probleme economice şi de la care derivă şi problemele sociale pe care le cunoaşteţi.

Rep.: Ne puteţi nominaliza primii 5 candidaţi care ar avea şanse să ocupe fotoliul de primar la Motru?
D.H.: Nu. Din punctul meu de vedere au toţi. Eu cred că toţi sunt oameni valoroşi, eu pe toţi îi respect. Le urez succes tuturor şi sigur, să dea Dumnezeu ca localnicii să îl aleagă pe cel mai bun.

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: