Țuilă: Mi-am schimbat părerea despre Ciobotărică

Primarii ale căror localități sunt afectate de activitatea minieră au reușit luni, 11 aprilie, să aibă o primă întâlnire cu managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică. De luni bune așteaptă primarii să aibă o astfel de întrevedere cu conducerea companiei, mai ales că administrația a anunțat disponibilizarea a 2000 de salariați din complex. Deși nu au primit nicio informație concretă de la managerul CE Oltenia, primarii s-au arătat optimiști după ședință.

Reporter: Ați reușit să aveți o întrevedere cu managerul CE Oltenia? Știm că așteptați de ceva vreme să discutați cu dânsul...
Florinel Țuilă: A avut loc luni o întâlnire la sediul CEO, între managerul Laurențiu Ciobotărică, prefectul de Gorj, directorul de la Cadastru și primarii din zonele afectate de activitatea minieră. Mi-am schimbat părerea despre directorul general Ciobotărică. Este un om deschis la colaborare, la a face treabă. Își dă seama și el că e presiune mare și multe din acestea cu administrațiile locale, cu comunitățile. Chiar își dorește de acum înainte o colaborare cu noi, cu primarii.

Rep.: Știm că erați foarte supărați că nu reușeați să vorbiți cu managerul CE Oltenia...
F.Ț.: Discuțiile noastre tensionate au plecat de la faptul că nu ne-a luat în seamă, dar acum chiar îl simți pe el de la discuții că nu respinge ideea de a sta de vorbă cu noi. Ne-a spus că sunt multe probleme, cum s-a integrat și a neglijat un pic treaba asta, dar va face și o comisie în cadrul companiei care va colabora cu noi, cu administrațiile locale, plus că va colabora direct.

Rep.: V-a spus ceva concret despre salariați?
F.Ţ.: Se luptă ca să... Deocamdată e comunicare cu noi. Sunt multe probleme de redare terenurilor la despăgubirea cetățenilor, la predarea vetrelor de sat și a altor bunuri care sunt făcute pentru comunități. Sunt multe probleme, discutarăm și problema cu restructurarea și spune și el că nu-i de acord cu restructurarea haotică a Minprest, ci numai pe probleme, acolo unde e necesar să rămână oamenii, să colaboreze cu comunităţile locale. De azi înainte va comunica cu autorităţile locale, promise treaba asta asta. Va avea și întâlniri succesive pe perioade de timp stabilite de ei şi va şi colabora cu noi. Așa promise și eu cred în promisiunea aceasta.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: