Popeangă: Nu m-ar mira să candideze şi Ciurel, alături de Călinoiu

Deputatul Vasile Popeangă spune că PMP va contesta, alături de PNL, lista de consilieri judeţeni a Partidului Social Democrat, în condiţiile în care Ion Călinoiu se va regăsi printre candidaţi. Popeangă spune că n-ar fi exclus ca pe listă să figureze şi Laurenţiu Ciurel, acesta fiind consilier judeţean PSD înainte de a prelua şefia Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Liberalii vor să conteste lista de consilieri judeţeni a PSD în condiţiile în care Ion Călinoiu se va regăsi printre candidaţi. Cum vede PMP această intenţie?
V.P.: Dacă liberalii vor contesta, noi, cei de la Partidul Mişcarea Populară ne vom asocia cu ei, suntem pe aceeaşi lungime de undă. Dacă acea decizie îi interzice lui Ion Călinoiu dreptul de a candida, sigur că este normal să fie contestată lista PSD. În acelaşi timp m-aş bucura să candideze Călinoiu şi să fie primul pe listă pentru că este un om popular, are atâtea „realizări” încât să-i poată convinge pe gorjeni să-i dea votul. Sunt convins că voturile foarte multe le va lua de la cei care lucrează în minerit şi energie, pentru că i-a sprijinit permanent împreună cu Laurenţiu Ciurel. Sunt curios să văd dacă nu cumva candidează şi Laurenţiu Ciurel. Călinoiu pe locul I şi Ciurel pe locul II, ar fi o listă interesantă pentru judeţul Gorj.

Rep.: Domnul Ion Călinoiu participă la şedinţe şi întâlniri administrative ca şi când ar fi în continuare preşedintele Consiliului Judeţean. Cum comentaţi?
V.P.: Nu mă surprinde nimic. Pentru Călinoiu nu există acte normative în vigoare, pentru instituţiile statului care ar trebui să urmărească ce face Ion Călinoiu este mai complicat. Mă aştept la orice din partea lui Ion Călinoiu. Bănuiesc că în fiecare zi vine la serviciu, stă în birou. Singura chestiune e că nu mai semnează documentele că ar fi lovite de nulitate, în rest e permanent în mijlocul nostru, este viu.

Rep.: Acest lucru nu-l pune într-o lumină nefavorabilă pe Ciprian Florescu?
V.P.: Eu cred că da, adică cei de la Consiliul Judeţean nu-şi dau seama că îi creează o aură prea mare domnului Călinoiu aşa încât să se creadă că fără el Consiliul Judeţean nu poate funcţiona. Consiliul Judeţean poate funcţiona mult mai bine şi o să se vadă asta după alegerile locale. Mie îmi pare rău că au acceptat chestiunile astea de compromisuri, dar legăturile sunt prea puternic cimentate, iar Ciprian Florescu nu poate rupe aceste legături. Ciprian Florescu este un băiat tânăr, plin de elan, încărcat de sarcini, dar nu poate fi un decident foarte puternic, iar în aceste condiţii Ion Călinoiu are tot interesul să creeze această idee că fără el nu se poate la nivelul Consiliului Judeţean, ceva de genul: „Fără mine nimeni nu ştie să facă nimic”, „Fără mine nimeni nu ştie să ia o decizie înţeleaptă folositoare pentru locuitorii judeţului Gorj”.

Rep.: Şi totuşi aţi fost în echipă cu Ion Călinoiu, aţi făcut campanii electorale împreună cu Ion Călinoiu?
V.P.: Eu nu l-am votat niciodată pe Ion Călinoiu, nici când a candidat la Consiliul Judeţean, nici în 2004. Că am fost cu el în acelaşi partid şi am avut mereu divergenţe, asta e o altă chestiune. Călinoiu a mers o dată cu mine într-o campanie, într-un sat la Dăneşti, dar am luat cele mai puţine voturi. În anul 2008, am avut neinspiraţia să fac o poză alături de el. Mergeam în localităţile din colegiu, iar oamenii m-au întrebat de ce m-am pozat alături de Ion Călinoiu. Peste 70% din afişele în care eram cu Ion Călinoiu, le-am ţinut ca amintire pentru când o să scriu istoria.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: