Hanul Drăgoieni, o ruină! Proprietarii, datori vânduţi la bugetul local

Circa 2,4 miliarde de lei vechi are de recuperat Primăria Bălăneşti de la proprietarii fostului Han Drăgoieni. Clădirea se află într-o stare deplorabilă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al structurii. Cei care au deţinut imobilul de-a lungul timpului au uitat chiar şi să-şi achite dările locale. Autorităţile locale din Bălăneşti spun că vor trece la executări silite pentru plata acestor restanţe şi penalităţi care s-au cumulat din 2007 şi până în prezent.

Clădirea unde cândva funcţiona Hanul Drăgoieni, la intrarea în municipiul Târgu Jiu, are 975mp, iar terenurile aferente sunt în suprafaţă de circa 15.000 mp. În urmă cu 10 ani, proprietatea a fost preluată de societatea Hermes Comimpex deţinută de Ion Bârcină, cunoscut sub numele de Goeru. Proprietarii au girat imobilul, iar în 2011 un lichidator din Bucureşti a scos la vânzare atât clădirea, cât şi terenurile aferente. De atunci, fostul han este deţinut de o persoană din Târgu Jiu, Andreea Goşa Bunoiu.

Nici foştii, dar nici actualii proprietari nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale. Primăria Bălăneşti, pe teritoriul căreia se află hanul, avea de recuperat la finele anului trecut circa 2,4 miliarde lei vechi de la S.C. Hermes Comimpex şi peste 40 de milioane de la noul proprietar. „Cu acest Han Drăgoieni este o problemă foarte mare, deoarece acel patron care a cumpărat hanul nu a plătit niciun leu la taxe şi impozite locale. Noi nu mai ştim cu cine să stăm de vorbă. Cred că acest imobil a fost girat prin atâtea firme, de i s-a pierdut urma. Arată rău o intrare în oraş cu o asemenea clădire, care este degradată în proporţie de 80%. I-au schimbat acoperişul şi l-au dărâmat. Mobilier, televizoare,veselă, tot ce a avut în el nu mai este absolut nimic. A fost cândva al Hotelului Gorj, după acea l-au vândut şi după acea a aparţinut acestui domn Bârcină. Nu s-a mai plătit impozitul pe clădiri şi terenuri din anul 2007”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti.

Ameninţă cu executarea

Reprezentanţii Primăriei Bălăneşti spun că vor soma proprietarii să-şi plătească restanţele datorate la bugetul local şi chiar vor recurge la executări pentru recuperarea banilor datoraţi. „O să ne ocupăm de această problemă şi o să le trimitem o înştiinţare şi o să ajungem până la executare pentru a recupera aceşti bani. În toţi aceşti ani nu am trimis înştiinţări că nu am avut la cine, nu s-a mai ştiut al cui este. Dacă a preluat hanul, l-a vândut la o altă firmă, acea firmă îşi are sediul într-o scară de bloc prin Bucureşti, o firmă fantomă, de aici s-a pierdut totul, a fost girată la bănci”, a precizat primarul Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: