Sediul Primăriei Bumbeşti Piţic, în modernizare

Sediul Primăriei Bumbeşti Piţic va fi reabilitat în această vară. Dacă la sfârşitul anului trecut a fost înlocuit mobilierul din toate birourile, în momentul de faţă se efectuează lucrări de înlocuirea a gardului vechi, de pe vremea CAP-ului, cu unul modern. Ba mai mult, instituţia este monitorizată în permanenţă prin patru  4 camere video, alte două fiind amplasate la şcoala din comună.

Comuna Bumbeşti Piţic va avea o primărie modernă până la sfârşitul acestui an. Autorităţile locale au alocat bani pentru renovarea sediului instituţiei, după anul trecut toate birourile au fost dotate cu mobilier nou. „Vrem să schimbăm faţa primăriei. Toamna trecută am înlocuit mobilierul din toate birourile întrucât aceasta era vechi, de pe vremea CAP-ului. Pentru achiziţii am cheltuit din bugetul local în jur de 6.000 de lei. În această vară vom înlocui acoperişul întrucât care nu mai poate fi reparat, lucrare pentru care am alocat circa 50.000 de lei. În condiţiile în care bugetul ne va permite vom încerca să renovăm şi exteriorul clădirii”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

În momentul de faţă, se lucrează la înlocuirea gardului vechi din lemn, cu un unul modern. „Gardul de lemn care împrejmuieşte primăria nu a fost înlocuit niciodată. Acum am început să-l înlocuim cu unul de ciment. Este vorba de 70 metri de gard pentru care am alocat 250 de milioane de lei vechi din bugetul local. La ora actuală nu avem datorii, însă sperăm să ne ajute şi Consiliul Judeţean cu fonduri pentru că noi nu avem minerit, petrol sau Rânca, în schimb avem lucrări de anvergură începute de mai mulţi ani”, a mai precizat Michy Nioaţă.

În atenţia autorităţilor locale se află şi bisericile din comună care, până acum, nu au fost niciodată împrejmuite. „Anul trecut, am împrejmuit biserica din Bumbeşti Piţic, iar acum o împrejmuim pe cea din satul Cârligei Deal. În comuna noastră avem şapte biserici care nu au fost niciodată împrejmuite”, a declarat primarul Michy Nioaţă.

MONITORIZARE

Sediul Primăriei Bumbeşti Piţic este monitorizat în permanenţă prin patru camere video. „La primărie, am amplasat patru camere de luat vederi: două în exterior, una pe hol, iar una pe biroul contabilitate. De asemenea, mai avem 2 camere amplasate la şcoală. Pe viitor, intenţionăm să mai amplasăm camere video şi pe raza comunei, în diferite puncte. Asta pentru că tot mai mulţi hoţi fură podeţele de fier vechi. Nu sunt oameni din comuna noastră, ci din localităţile din apropiere”, a precizat Michy Nioaţă.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: