Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

HARTA BANILOR: Gorjul, unul din judeţele favorizate de guvern

Ministerul Finantelor a dat publicitatii o situatie care vine sa rastoarne teoriile politicienilor din Gorj, care sustin ca judetul nostru contribuie cu bani multi la bugetul de stat, dar primeste putin. „Harta banilor” arata ca bugetele locale din Gorj primesc cu 5 la suta mai mult decat contributiile pe care gorjenii le vireaza catre bugetul de stat. Asta in timp ce Capitala tarii primeste de zece ori mai putin decat contribuie.

Programul SOS Oltenia, lansat de sindicatele miniere, are la bază o teorie potrivit căreia Gorjul este exploatat de statul român, în sensul că mineritul şi energia contribuie cu bani grei la bugetul de stat, iar către comunităţile locale nu se întoarce mai nimic. Teorie complet falsă, dacă situaţia dată publicităţii de Ministerul de Finanţe este una corectă.

„Harta banilor” arată că, pentru fiecare sută de euro cu care Gorjul contribuie la bugetul de stat, comunităţile locale primesc 105 euro, bani din cota defalcată de TVA repartizată bugetelor locale. Gorjul contribuie într-un an cu 78 de milioane de euro la bugetul central şi primeşte înapoi circa 83 de milioane de euro.

Bucureşti este zona cea mai defavorizată din ţară, pentru că la fiecare 100 de euro cu care contribuie la buget, primeşte înapoi doar 11 euro. „Harta banilor” arată că zonele subvenţionate de stat sunt în general în Oltenia, Muntenia şi nordul Moldovei.

Vezi HARTA BANILOR pe www.gandul.info

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: