Heliport pe o clădire a Spitalului Târgu Cărbuneşti

Primăria Târgu Cărbuneşti intenţionează să realizeze o pistă de aterizare a elicopterelor SMURD chiar în curtea spitalului, pe platforma unei clădiri. Heliportul este unul dintre obiectivele unui proiect a cărui valoare se ridică la 10 milioane de euro. Primarul Mihai Mazilu spune că se impune un heliport din cauza faptului că elicopterul SMURD este solicitat foarte des la Târgu Cărbuneşti.

Autorităţile locale de la Târgu Cărbuneşti au început demersurile pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării şi dotării unităţii spitaliceşti cu aparatură de ultima generaţie. Proiectul pentru care se realizează studiul de fezabilitate are o valoare de 10 milioane de euro. „Partea de cofinanţare a primăriei este de 3%. Voi lupta pentru acest proiect chiar dacă ar fi să luăm banii cu împrumut de pe la toate băncile. Proiectul presupune atât investiţii în infrastructura spitalului, redimensionarea holurilor şi a încăperilor, cât şi dotarea spitalului cu aparatură de ultima generaţie. Vom realiza reabilitarea spitalului începând de la circuitul medical şi terminând cu condiţiile de cazare ale bolnavilor, după normele Uniunii Europene”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Tot prin intermediul acestui proiect cu finanţare europeană, autorităţile intenţionează să realizeze un heliport pe o clădire a spitalului. „Pe lângă reabilitarea clădirilor existente, proiectul presupune şi clădiri noi. Proiectantul are în vedere şi realizarea unui heliport pe una din clădirile spitalului. Este nemaipomenit dacă am reuşi să amenajăm o pistă de aterizare chiar în incinta spitalului pentru că elicopterul SMURD este solicitat foarte des la Târgu Cărbuneşti. În momentul de faţă, acesta aterizează pe stadion. În aproximativ o lună şi jumătate, de la începutul anului şi până în prezent, elicopterul a fost solicitat de Târgu Cărbuneşti de vreo opt ori”, a menţionat primarul Mazilu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: