Hoară a obţinut o nouă linie de credit pentru CE Rovinari

O mie de miliarde de lei pentru continuarea lucrărilor la grupul 6 de la Complexul Energetic Rovinari! Aceasta este suma pe care preşedintele Agenţiei Naţionale de Dezvoltare a Zonelor Miniere, Marcel Hoară, a contractat-o de la CEC pentru continuarea investiţiilor de mediu.

Complexul Energetic Rovinari are proiecte în execuţie până în anul 2012, proiecte în valoare de 6.600 de miliarde de lei noi. În cazul în care aceste investiţii nu ar fi realizate există riscul ca CE Rovinari să nu mai producă energie. Marcel Hoară dă vina pe vechea conducere a companiei pentru situaţia dezastruoasă din domeniul investiţiilor de mediu. “Trebuie să găsim finanţare pentru toate proiectele, pentru a putea păstra locurile de muncă. Am preluat nişte contracte fără finanţare de la conducerea de pe timpul lui Ciorbică şi ne zbatem să aducem şi fonduri, din fericire am reuşit şi sunt sigur că până în 2012, când ni se termină mandatul vom realiza toate proiectele de mediu“, a declarat Marcel Hoară.

Lucrările la Grupul 6 continuă

În momentul de faţă lucrările la grupul 6 continuă. “Am obţinut o finanţare de 1000 de miliarde de lei de la CEC. Pe data de 19 am avut o discuţie cu domnul Gheţea şi am depus toate documentele pentru obţinerea acestor fonduri. Nu există nicio problemă în a obţine banii. Realizarea lucrărilor la grupul 6 înseamnă că asigurăm funcţionarea lui pentru încă 30- 40 de ani. De asemenea am obţinut şi o suplimentare de fonduri în valoare de 10 milioane de lei, pentru investiţia de desulfurare. Prima instalaţie de desulfurare va fi gata în luna februarie anul viitor“, a dat asigurări Marcel Hoară.

Conducerea complexului face paşi şi pentru realizarea noul grup energetic de 500 de MW, care valorează 911 milioane de euro. În momentul de faţă proiectul este la faza de discuţii cu investitorii.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: