Hoară are veşti bune

Uzina Mecanică Sadu nu va face disponibilizări de personal anul acesta şi, mai mult, planurile celor care o conduc arată posibile angajări. Administratorul special al uzinei, Marcel Hoară, spune că unitatea şi-a întocmit un plan de reorganizare care aşteaptă să fie aprobat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi care nu presupune reduceri de personal.

Singurele reduceri de personal vor fi cele pe cale naturală, respectiv pensionările, Hoară spunând că ia în calcul şi varianta angajării unor specialişti pe perioadă determinată. "Politica de restructurare de la uzină este una fără disponibilizări, aşa cum a fost şi anul trecut. Eventual pleacă cine doreşte, la pensie, dar nu obligatoriu. Suntem în situaţia de a spune că Uzina Mecanică Sadu are cea mai bună evoluţie din 2009 din România, printre societăţile de profil, asta deşi, până când am venit eu aici erau unii care o doreau lichidată. Acum ne gândim să facem eventuale angajări temporare pentru că avem nevoie, de exemplu, de specialişti care să facă proiectare pe calculator. Şi echipa de acum e una foarte bună, sunt nişte tipi foarte bine pregătiţi acolo, dar e nevoie şi de ceea ce spuneam înainte", declară Hoară.

Planuri pentru anii următori

Administratorul special spune că planul de reorganizare nu presupune şi ştergerea datoriilor istorice de peste 110 milioane lei, datoriile respective urmând să fie soluţionate prin "metode comerciale", care să nu împovăreze bugetul. Hoară nu a dezvăluit în ce ar consta metodele respective, el precizând că, după discuţiile din CSAT, planul de reorganizare va deveni public. El afirmă, în schimb, că uzina are comenzile asigurate pentru anul în curs şi îşi face deja planurile de producţie pentru 2011 şi 2012, fiind pentru prima dată când lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă. "Comenzile pentru anul acesta sunt suficiente şi cred că uzina nu va face faţă. Avem planuri de marketing multianual în lucru şi deja ne facem planuri pentru anii viitori. Totul depinde însă de cum va fi aprobat planul de reorganizare în CSAT şi, dacă va fi aşa cum l-am gândit noi împreună cu ministrul Adriean Videanu, atunci voi putea spune că uzina de la Sadu va fi un model pentru celelalte. Când am venit eu, fostul administrator special de pe vremea lui Tăriceanu propunea disponibilizări de vreo 700 de oameni până acum, lucru pe care eu nu l-am mai făcut pentru că, altfel, în 2010 puneam lacătul şi pe această unitate", afirmă Hoară.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: