Hoară – eurocandidatul PDL Gorj din vară

PDL Gorj l-a nominalizat pe Marcel Hoară pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din această vară. Democrat-liberalul este şef al Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Miniere şi administrator special al Uzinei Mecanice Sadu. În toamna anului trecut, acesta a fost susţinut de organizaţia judeţeană pentru o candidatură în colegiul 1 la Camera Deputaţilor, fiind înlocuit pe ultima sută de metri cu Adrian Gorun, considerat un adversar mai puternic pentru liberalul Dan Ilie Morega în colegiul respectiv.

Hoară declară că este pregătit pentru a fi inclus de partid pe una din poziţiile considerate eligibile pe lista pentru europarlamentare. Dosarul său a fost înaintat pentru verificări comisiei centrale a PDL, comisie care analizează fiecare candidatură în parte şi stabileşte lista finală cu candidaţi. Reprezentantul PDL Gorj consideră că un avantaj pentru candidatura sa este dat de faptul că provine dintr-un judeţ energetic, domeniu care a devenit prioritar în cadrul Uniunii Europene în ultimii ani.

„Cu siguranţă organizaţia Gorj îşi propune să aibă un candidat cât mai relevant, nu doar unul care să fie pe listă de dragul de a fi acolo. Eu unul îmi doresc să îi ajut pe gorjeni să se integreze în Uniunea Europeană din perspectiva în care acest judeţ este totuşi unu izolat pe harta României şi a Uniunii, faţă de alte zone din ţară, care şi-au dezvoltat altfel de relaţii cu diferite zone europene. Gorjul este totuşi acum un pion important prin prisma producţiei energetice obţinute aici, iar acesta ar fi un motiv în plus pentru mine, ca şi viitor europarlamentar să mă regăsesc în comisia de industrie, energie, cercetare din cadrul Parlamentului European”, spune, printre altele, viitorul candidat democrat-liberal.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: