Hoţ de electronice, băgat la arest

Joi, 19 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu l-au depistat şi reţinut pe R.G., de 37 ani, din municipiu, care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar penal privind comiterea a două infracţiuni de furt calificat pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Reamintim faptul că la începutul lunii ianuarie 2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu au fost sesizaţi de către administratorul unei firme despre faptul că în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2011, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în atelierul service GSM al societăţii, situat în str. Victoriei, iar de aici au sustras aparatură electronică în valoare de 16.000 lei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că suspecţii, profitând de faptul că locaţia nu era prevăzută cu sistem de pază sau alarmare, au forţat uşa de acces, iar din interior au sustras un laptop, două monitoare LCD, o unitate PC şi mai multe telefoane mobile.

Continuând activităţile de cercetare şi investigare, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt trei tineri din municipiul Tg-Jiu, judeţul Gorj. La data de 23 februarie 2011, în urma unei acţiuni executate pe raza municipiului, oamenii legii au depistat pe doi dintre suspecţi, P.C.M., de 18 ani şi V.F., de 19 ani, aceştia fiind conduşi la sediul Poliţiei. Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi suspecţi, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu. Cu acest prilej, instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile, pe numele suspectului P.C.M., iar faţă de V.F., a dispus măsura preventivă de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 zile.

Continuând investigaţiile pentru depistarea celui de-al treilea suspect, R.G., de 37 ani, din municipiul Târgu- Jiu, poliţiştii au stabilit că acesta se sustrage cercetărilor, părăsind ţara. De asemenea, poliţiştii au stabilit că suspecţii P.C.M. şi R.G., la începutul lunii ianuarie 2011, au pătruns într-un imobil din Târgu-Jiu, iar de aici au sustras un cuptor cu microunde şi alte bunuri, în valoare de 2.000 lei. În cursul zilei de ieri, 19 ianuarie 2012, poliţiştii l-au depistat pe suspectul R.G., pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Poliţiştii au emis pe numele suspectului, ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând să îl prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: