Hotărâre a CL Prigoria, atacată în instanță de Prefectură

Instituția Prefectului a atacat la sfârșitul lunii mai în instanță Consiliul Local al comunei Prigoria, după ce a vrut să adopte o hotărâre cu majoritate simplă când era nevoie de două treimi din voturi, fiind vorba de o hotărâre ce viza patrimoniul localității. Primarul în funcție, Emil Răgman, spune că este vorba de un teren pe care, în vremea comuniștilor, Cooperația de Consum a construit câteva magazine. Acum, vor să treacă acel teren în patrimoniul comunei.

Consiliul Local al comunei Prigoria a adoptat o hotărâre prin care un teren de peste o mie de metri pătrați urmau să treacă în patrimoniul primăriei. Hotărârea a fost luată cu șase voturi, în loc de nouă cum prevede legea în astfel de cazuri astfel că Instituția Prefectului a atacat în instanță decizia Consiliului Local. ”Este vorba de o hotărâre care se referă la patrimoniul public din care se actualizează inventarul public și privat. Era necesar să se aprobe cu două treimi din numărul consilierilor și nu s-a întâmplat așa. Este vorba de un teren pe care doreau să-l treacă în domeniul public al primăriei dar se pare că acel teren era revendicat de cineva”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.

Un privatizat vrea terenul
Primarul din Prigoria, Emil Răgman, spune însă că un cetățean al comunei dorește să concesioneze terenul respectiv, tot el fiind în prezent și proprietarul magazinelor cooperației. ”Cooperația de Consum a făcut pe timpul lui Ceaușescu magazinele pe terenul primăriei. Clădirea era a cooperației de consum, terenul era al primăriei. Secretarul a greșit, terenul trebuia trecut în patrimoniul comunei. Are o mie de metri pătrați. Terenul nu este revendicat de nimeni, cooperația de consum a dat clădirea la cineva și acest privatizat vrea să concesioneze și terenul respectiv”, a spus Emil Răgman, primarul din Prigoria.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: