Hotel „Brâncuşi” se închide. Află motivul!

Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din municipiul Târgu Jiu îşi închide porţile. Este vorba de Hotel Brâncuşi din centrul oraşului, deţinut de omul de afaceri Dumitru Brăilă. Clădirea nu va fi închisă definitiv, ci doar pentru câteva luni, asta pentru că va intra într-un amplu proces de modernizare, dorinţa patronului fiind aceea de a-l transforma într-un hotel de 4 şi chiar de 5 stele.

Hotelul Brâncuşi din Târgu Jiu este clasificat în prezent la 2, respectiv 3 stele. Administratorul localului spune că este nevoie de investiţii pentru a rămâne competitiv pe piaţă, asta pentru că în ultimii ani au fost construite în oraş fel de fel de pensiuni şi hoteluri, iar clienţi sunt cu mult mai puţini decât spaţiile de cazare existente. În aceste condiţii, Dumitru Brăilă spune că a decis ca, din data de 15 noiembrie, hotelul să intre într-un amplu proces de modernizare. "De la mijlocul lunii întrăm în renovare totală, vrem să ne ducem spre 4 şi 5 stele. Deja am început la nivelul II, dar de pe 15 închidem tot hotelul. Aducem îmbunătăţiri, facem recompartimentări, mobilier nou. La calculele pe care le-am făcut, investiţia se ridică la 1 milion de euro. Vom face din bugetul propriu, vom contracta şi un credit bancar. Trebuie schimbate băile şi toată configuraţia camerei. Se schimbă tot. De la 4 stele în sus sunt nişte cerinţe impuse de gradul de clasificare. Baia să aibă minimum 4mp, camera minimum 25mp. Am vrea să fie complet modernizat până la mijlocul anului viitor. E de durată", a declarat Dumitru Brăilă, om de afaceri.

Acesta a mai spus că are în plan ca pe viitor să realizeze şi o piscină acoperită care să fie legată de hotel printr-un tunel. În acest sens vrea să atragă fonduri europene, de 1,3 milioane euro, procedurile fiind deja demarate. Pe perioada în care va fi închis hotelul pentru renovare, proprietarii sunt dispuşi să facă excepţii dacă vor exista solicitări pentru cazare de la grupuri mai mari. La parter şi etajul I ar fi spaţii de cazare care pot fi folosite chiar şi în aceste condiţii.

Brăilă a spus că şi hotelul pe care îl deţine, la fel ca alte localuri din Târgu Jiu, a fost verificat recent de către autorităţi după tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti, însă a precizat că nu au fost găsite nereguli. Restaurantul hotelului nu va fi închis, a mai spus afaceristul.

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: