Protestatarii de la CE Oltenia, verificaţi noaptea de Ciurel

Cei şapte angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia aflaţi greva foamei în faţa companiei au fost verificaţi de directorul Laurenţiu Ciurel, care a vrut să vadă dacă aceştia pleacă sau nu acasă. Unul din protestatari, Manu Tomescu, a declarat că directorul a venit sâmbătă noaptea, în jurul orei 24:00, ca să-i spioneze. Salariaţii se adăposteau de frig în cortul din faţa unităţii sau în maşini, dar au auzit motorul maşinii şi au ieşit. „Credeam că din cauza foamei nu văd bine”, spune un angajat despre momentul când a dat ochii cu directorul Ciurel.

Şapte angajaţi continuă protestul început joi faţă de modul netransparent şi incorect prin care au fost acordate măriri salariale pentru 2700 de angajaţi. Doi dintre angajaţi, Ion Caval şi Ion Răuţ, au părăsit protestul din cauza problemelor de sănătate. În faţa companiei mai erau duminică Manu Tomescu - SE Rovinari, Marius Pascu - Cariera Pesteana, Nicolae Mitea - Cariera Roşia, Aurelian Constantinescu - Roşia,  Daniel Dănilă, Florin Predescu şi Nicolae Marcu.

Minerii şi energeticienii susţin că administraţia a făcut majorări salariale pe pile politice şi sindicale, deşi se anunţase acordarea de clase de salarizare celor cu salarii mici şi care au preluat atribuţiile miilor de salariaţi concediaţi în vară. Greviştii au fost ignoraţi atât de conducerea CE Oltenia, cât şi de prefectul de Gorj Alin Văcaru. Ministrul Gerea le-a transmis prin SMS că este pe final de mandat şi nu le mai poate promite nimic.

Sâmbătă noaptea, directorul Ciurel a hotărât să vadă dacă salariaţii rămân în grevă în faţa companiei. „Azi noapte a venit Ciurel cu maşina, noaptea la 12, ne pândea. Ne-am băgat în maşini, în cort, pentru că bătea un vânt rece. Facem şi greva frigului, nu numai greva foamei. I-a făcut semn paznicului să vină până la el. Băieţii din cort au auzit motorul şi au început să iasă. Când a văzut că ies a plecat cu maşina spre Pasarelă, dar e drumul închis şi a fost nevoit să se întoarcă. Şi ne-am dus la el. I-am spus ce faceţi, ne urmăriţi? Că voi plecaţi acasă, ne-a spus. Nu plecăm, că oricum ne monitorizează jandarmii. Nu ştiu ce urmărea. Un coleg de-al meu a spus că atunci când a auzit motorul a scos capul pe geam şi l-a văzut pe Ciurel. A crezut că are vedenii din cauza foamei“, a declarat Manu Tomescu.

Greviştii sunt decişi să continue protestul. Duminică, angajaţii au mai instalat un cort în faţa companiei. Ei s-au plâns că nu sunt lăsaţi nici să meargă la toaletă în sediul societăţi. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: