Ameninţă CEO cu blocarea benzii transportoare la Jilț Nord

Un angajat al CE Oltenia ameninţă cu oprirea benzii transportoare de la Jilţ Nord. Ion Purdescu are teren în faţa excavatorului şi este dispus să-l cedeze doar dacă este promovat din funcţia de electrician în cea de inginer. Acesta a mai blocat banda şi săptămâna trecută, preţ de câteva ore.

Ion Purdescu, angajat la CE Oltenia şi proprietar al unei suprafeţe de teren de 35.000 mp în Mătăsari ameninţă că va bloca începând de luni, 16 noiembrie, banda transportoare de steril care-i traversează proprietatea, pe termen nelimitat. Acesta spune că este dispus să-şi cedeze terenul pentru activitatea de minerit doar dacă va fi promovat în funcţie la depozitul de la Jilţ Sud, fiind licenţiat la Universitatea din Petroşani încă din 2010, dar şi dacă vor fi angajate două rude ale sale, adică fratele şi un văr. Purdescu spera vineri să-i fie aprobată solicitarea de către Directoratul CE Oltenia, aşa cum primise promisiuni de la directorul de la Cariera Jilţ Nord, Dumitru Dragu, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În aceste condiţii, electricianul este dispus să blocheze din nou banda transportoare, de această dată mobilizând toată familia sa. "Am mai stat joi seara de la 18 până la 23, am oprit banda care trece pe proprietatea mea. Am hotărâre din 2008 care obligă cariera să-mi lase terenul în deplină proprietate. Acum am pus pe rol şi o ordonanţă preşedinţială de sistare şi obligaţia de a face, să-şi ridice şi calea ferată şi banda transportoare. Se folosesc de ani buni de terenul meu. Le-am cerut să mă promoveze şi două angajări, în rest, nu am nevoie de un leu de la CE Oltenia", a declarat Ion Purdescu.

Terenul acestuia este traversat şi de calea ferată pe care este transportat cărbunele de la cariera Jilţ Nord la Termo Turceni. Purdescu spune că a blocat şi calea ferată în luna septembrie, preţ de câteva ore. Conducerea carierei Jilţ Nord spune că Directoratul va analiza solicitarea acestuia, însă nu a putut spune când. "Există un Directorat care aprobă treburile acestea. Ce pot să spun este că pretenţiile sunt prea mari. Situaţia este destul de complicată", a comentat Dumitru Dragu, directorul carierei Jilţ Nord.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: