Hoţi cu ponturi bune: fură fier direct din centrele de colectare

Şapte gorjeni şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Gorj fiind implicaţi în diferite furturi de fier vechi. Cu toţii au fost identificaţi şi prinşi de către poliţişti după ce au reuşit să ducă la centrele de colectare a fierului vechi tone de piese. De anchetă nu au scăpat nici patronii societăţilor de colectare de fier, unde hoţii au dat spargerea.

Un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 36 de ani au fost reţinuţi după ce au dat o spargere chiar la un centru de colectare a fierului vechi, situată pe raza comunei Fărcăşeşti. Ei au furat subansamble metalice evaluate la 7.700 de lei, fiind descoperite la un alt depozit de pe raza aceleiaşi comune, după ce patronul unităţii păgubite a depus plângere la Poliţie. „La data de 9 iulie a.c., poliţiştii din Rovinari erau sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din comuna Fărcăşeşti, cu privire la faptul că în perioada 2-8 iulie 2010, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei magazii a societăţii, iar de aici au sustras subansamble metalice, în valoare de 7.700 lei. Continuând investigaţiile pentru identificarea suspecţilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au identificat bunurile sustrase la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza comunei Fărcăşeşti, aparţinând unei societăţi comerciale, administrată de Constantin S., de 42 ani, din judeţul Gorj. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că gestionarul punctului de lucru, Nicolae S.A., de 32 ani, din judeţul Gorj, nu a întocmit adeverinţe primire şi plată în care să menţioneze identitatea suspecţilor. Bunurile au fost ridicate şi restituite unităţii prejudiciate”, menţionează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Numărul suspecţilor a ajuns la nouă

De data aceasta în faţa poliţiştilor au ajuns să dea declaraţii cu subsemnatul nu doar cei suspectaţi de furt, ci şi administratorul şi gestionarul depozitului de fier vechi. Constantin Sandu şi Nicolae Socol au avut „ghinionul” ca oamenii legii să le calce din nou pragul zilele trecute, ocazie cu care a fost găsită o nouă cantitate de piese metalice provenite din furturi. Poliţiştii au găsi aici piese metalice furate cu Raba de la cariera Tismana II. Cu această ocazie, poliţiştii au găsit 147 bucăţi role minerit, în greutate de 2.930 kg, 38 bucăţi şină cale ferată, diferite lungimi, în greutate de 2.625 kg şi 3 bucăţi profil metalic tip U, în greutate de 85 kg. Gestionarul punctului de lucru, Nicolae S.A., nu întocmise nici în acest caz, adeverinţe de primire şi plată, cantitatea de fier, în greutate de 5,6 tone, evaluată la suma 8.937 lei, provenind din unităţile miniere din zonă”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Din primele cercetări a reieşit că nouă indivizi sunt implicaţi în furtul de la Tismana II, cinci dintre ei fiind băgaţi după gratii, reprezentanţii centrului de colectare a fierului vechi fiind anchetaţi în stare de libertate, cei cinci suspecţi fiind lăsaţi şi ei să meargă acasă după 24 de ore petrecute „la beci”. „La data de 30 iulie, poliţiştii din Rovinari au depistat şi reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere un număr de 5 membri ai grupului infracţional, Sabin R., de 38 ani, Teodor D.A., de 22 ani, Ovidiu E., de 42 ani, Doru O., de 39 ani, Costel T.S., de 36 ani, toţi din judeţul Gorj, ceilalţi 4 fiind căutaţi, întrucât se sustrag cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de administratorul Constantin S., de 42 ani şi gestionarul Nicolae S.A., de 32 ani, din judeţul Gorj, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, fiind suspectaţi că, deşi cunoşteau faptul că toate bunurile provin din furt şi au regim special de comercializare, nu au întocmit adeverinţe primire şi plată”, menţionează IPJ Gorj in comunicatul de presă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: