Hoţi de cazane băgaţi după gratii

Trei indivizi, dintre care unul minor, au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în arestul Poliţiei Judeţene, după ce oamenii legii au prins o grupare formată din patru indivizi, specializată în special în furtul de cazane folosite în gospodării la fabricarea rachiului. Suspecţii nu se apucau acum să îşi facă propria ţuică, ci furau obiectele respective pentru a le revinde ulterior. Totul s-a întâmplat în zona de sud a judeţului, după ce un bărbat a reclamat că indivizi necunoscuţi au intrat în gospodăria mamei sale, o femeie de 74 de ani, singură, şi au furat cazanul.

Poliţiştii din Turceni au deschis o anchetă şi, astfel, au aflat că furtul respectiv are legătură cu alte câteva comise în zona lor de competenţă. „Creierul” întregii afaceri este un puşti de 16 ani, Marian Florentin Basarabă. Acesta nu acţiona de unul singur, ci cu alţi amici de-ai săi, unul dintre aceştia, Marian Victor Buşe, de 23 de ani, alegându-se şi el cu o pereche de cătuşe la mâini. Cazanele furate de aceştia era sparte şi duse la Plopşoru, unde erau preluate de Ion Poenaru, un bărbat de 49 de ani cu conexiuni printre ţiganii din judeţ care produc astfel de cazane şi cărora le vindea la preţ mic marfa furată pentru ca, la rândul lor, aceştia să o vândă mai departe ca „nou-nouţă”.

Anchetatorii au probat în faţa magistraţilor Judecătoriei Târgu Jiu faptul că Basarabă şi Poenaru sunt implicaţi în cinci astfel de furturi de cazane, în timp ce celălalt individ încătuşat era mai novice, având doar două furturi la activ. Acum judecătorii au decis ca toţi trei să primească mandate de arestare preventivă pentru 19 zile, de abia după 2 aprilie cei în cauză putând să mai spere că vor redeveni liberi, asta dacă anchetatorii nu obţin o prelungire a mandatelor de arestare preventivă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: