Hoţi prinşi în trafic de poliţişti

Poliţiştii gorjeni au identificat şi reţinut 3 persoane, suspectate că au sustras din locuinţa unei persoane în vârstă de 77 de ani, din comuna Leleşti, o importantă sumă de bani, respectiv 34.000 de lei. Asupra suspecţilor a fost găsită suma de bani sustrasă din imobil, aceasta fiind restituită părţii vătămate.

În după-amiaza zilei de 11 august a.c., ora 12:05, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către D.N., despre faptul că în jurul orelor 11:45, bunicul său D.I., de 77 ani, din comuna Leleşti, judeţul Gorj, a primit în curtea imobilului un grup de persoane necunoscute care, sub pretextul că vor să achiziţioneze deşeuri din material plastic, au profitat de neatenţia acestuia, au pătruns în locuinţă şi, dintr-o cameră, i-au sustras o valiză din metal în care se afla suma de peste 30.000 lei. Totodată, apelantul le-a relatat poliţiştilor că suspecţii au plecat de la locul faptei, spre municipiul Târgu-Jiu, cu un autoturism înmatriculat în străinătate, de culoare închisă.

 Având în vedere informaţiile furnizate de către apelant, pe arterele de circulaţie din judeţ, au fost instituite mai multe filtre pentru depistarea autovehiculului cu care se deplasau suspecţii.

În jurul orei 14:00, poliţiştii care acţionau în filtrul instituit pe DN 67, pe raza comunei Bumbeşti-Piţic, au oprit un autoturism ce corespundea descrierii apelantului şi părţii vătămate. La volanul autovehiculului, care se deplasa din direcţia Târgu-Jiu – Râmnicu-Vâlcea, a fost identificat M.D., de 25 ani, din judeţul Prahova. În autovehicul se aflau şi persoanele suspectate că au pătruns în locuinţa părţii vătămate, respectiv o femeie, C.I., de 28 ani, din comuna Şirna, judeţul Prahova şi doi bărbaţi, I.W.I., de 22 ani şi M.G., de 33 ani, toţi din oraşul Mizil, judeţul Prahova.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat şi restituit părţii vătămate, atât suma de bani sustrasă din locuinţă, respectiv 34.000 de lei, cât şi cutia metalică în care acesta îşi ţinea suma de bani.

Având în vedere probatoriul administrat în acest caz, poliţiştii au emis pe numele suspectei C.I., ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. De asemenea, ceilalţi doi suspecţi, I.W.I. şi M.G., au fost reţinuţi de poliţişti, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Suspecţii au fost introduşi pe bază de ordonanţă de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 12.08.2012, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: