Huică: Sindicatele condamnă interzicerea la gradaţiile de merit

Faptul că personalul auxiliar din şcoli nu vor mai lua gradaţii de merit i-a enervat pe liderii sindicatelor din Gorj. Preşedintele Sindicatelor Libere din Învăţământ, Constantin Huică, a declarat că nu este drept faptul că oamenii nu vor mai primi bani şi au fost făcute demersuri la Minister pentru soluţionarea problemei. Ar putea fi vorba şi despre proteste, spune acesta.

Nu sunteţi de acord cu interzicerea personalului auxiliar la concursul pentru gradaţiile de merit. Ce veţi face mai concret?

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă poziţia Ministerului Educaţiei de a îngrădii un drept al angajaţilor din învăţământ doar pentru a face economie la bugetul statului şi vă pot spune că am făcut deja demersuri către Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor pentru modificarea acestui act normativ.

Cum ar afecta aceasta decizie personalul auxiliar?

În primul rând nu le sunt recunoscute meritele, aceşti oameni muncesc mult, iar noi, cadrele didactice, nu am putea să ne desfăşurăm activitatea fără ei. Este o discriminare şi o lipsă de recunoaştere a importanţei pe care o are personalul auxiliar într-o unitate de învăţământ.

Cât afectează la buzunar această decizie?

Ar pierde la salariu în jur de 200 de lei. Nu este foarte mult, motiv pentru care nu s-ar face mari economii, însă pentru aceşti oameni contează. Vreau să spun că personalul auxiliar este format, din laboranţi, bibliotecari, secretari, pedagogi, informaticieni.

Ne aşteptăm să se ajungă din nou la proteste în stradă?

Dacă nu vom rezolva prin dialog, putem vorbi şi de acest lucru. Însă nu ştiu cât de receptivi ar fi

A consemnat Carla TĂNASIE

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: