Milionarul Ovidiu Tender, cu un pas în afara pușcăriei. E încarcerat la Târgu Jiu!

Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani și 7 luni închisoare în dosarul Rafo-Carom, ar putea petrece Crăciunul în libertate.

Judecătoria Târgu Jiu a admis, miercuri, cererea lui Tender de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă.

„În baza (...) admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian, aflat în executarea mandatului nr. 6329/2015 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 2858/2014. În baza art. 275 alin. 3 Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în sentința pe scurt a Judecătoriei Târgu Jiu.

Milionarul timișorean cu afaceri în Africa se află din iunie 2015 în spatele gratiilor. El a fost condamnat pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.

Tender are toate șansele să iasă din închisoare, mai ales că are peste 60 de ani, iar legea spune că poate face o treime din pedeapsă.

Ovidiu Tender a fost considerat, multă vreme, unul dintre cei mai bogați români, având afaceri în energie, petrol şi gaze, resurse minerale, turism, industrie grea, transporturi aeriene şi farma, în țări din Europa, Asia și Africa.

Vizualizări: 2,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: