I-au decapitat câinele de pază să fure porcul de Crăciun

Indivizi rămași necunoscuți deocamdată au dat dovadă de o cruzime rar întâlnită la Budieni, în comuna Scoarța, unde, pentru a fura un porc din coteț, au decapitat un câine care îl păzea. Hoții fură în această perioadă brazi din pădure, porcii din coteț, dar, până acum, niciunul dintre ei nu s-a dedat la astfel de lucruri oribile. Proprietara câinelui și a porcului este o bătrână care a muncit din greu și cu dragoste pentru a crește aceste animale.

Ioana Lunculescu locuiește singură de ani buni, de-a lungul celor 60 de ani de viață având parte de multe cumpene, uciderea câinelui și furtul porcului descumpănind-o însă mai mult ca alte greutăți prin care a trecut. Nu s-a gândit niciodată că își va găsi câinele cu capul tăiat și că hoții vor avea atâta tupeu încât să îi omoare animalul chiar în curte, la doi pași de ușa de intrare în casă, după care să-i fure porcul și să-l sacrifice la poartă, în stradă. Bătrâna nu a văzut și nu a auzit nimic, doar o vecină zărit, în întunecimea nopții, siluetele a trei indivizi veniți cu o mașină ca să ia porcul furat.

„Când am ieșit eu afară porcul guița de mama focului. M-am uitat la poartă și am auzit doi oameni lângă o mașină, iar șoferul a întors mașina și până m-am uitat eu mai bine au plecat. Am auzit când au dat cu porcul în mașină și după aia au plecat. Dimineața am aflat de la vecina că i-au legat câinele la gât și i-au tăiat capul complet. Ce oameni fac, domnule, așa ceva? Și mie mi-e frică să mai stau noaptea-n casă că pot să vină și peste mine. Am o purcea și ies noaptea să vorbesc cu ea că mi-e frică că mi-o fură și mie. Mă duc la ea și zic „cioca, cioca”, iar dacă îmi răspunde mă liniștesc, mai ales după ce am văzut că au făcut la vecina”, povestește Margareta Blidea.

Ioana Lunculescu a rămas acum doar cu dârele de sânge din bătătură și de la poartă, fără nicio teamă, hoții sacrificând porcul femeii chiar în stradă, pe un drum slab circulat la acea oră târzie din noapte. ”Aici a fost o baltă de sânge, la poartă alta, pe pod la fel și pe asfalt în sus tot așa se vede. L-au tăiat și nici nu l-au lăsat să se scurgă sângele bine din el. L-au pus în mașină și duși au fost. Aveam o lacră ruptă la gard și cred că pe acolo au intrat. Dimineața când am văzut sângele peste tot m-am dus direct la sora mea și apoi am sunat la copii să le spun ce s-a întâmplat. Nu știu cum au acționat, cum au făcut, că nu am auzit absolut nimic. Au mai tăiat și câinele la gât și nu am auzit. L-au înfășurat peste bot de trei ori și l-au omorât chiar în curte, unde era legat. Vă dați seama că stau cu teamă în continuare pentru că știu că ei sunt liberi. Dacă se mai întorc sau se duc și la altcineva?”, se întreabă retoric păgubita.

Prin sat oamenii spun că stau cu teamă chiar și în casele lor. Pățania Ioanei Lunculescu și cruzimea de care au dat dovadă hoții i-au pus pe gânduri pe gospodarii care au muncit toată vara ca să crească un porc de care să se bucure acum, de Crăciun. „L-am tăiat domnule, am dat jos cu el că după ce am văzut ce a pățit vecina mi-a fost clar că nu mai era de ținut. Mai era ceva timp până la Crăciun, îl mai puteam ține, să nu-l tai așa de devreme, dar dacă nu mai mă alegeam cu nimic ce făceam?”, spune o vecină a bătrânei căreia i s-a furat porcul.

IPJ Gorj are în curs o anchetă, polițiștii sperând să dea de urmele hoților. Interesant este că autorii furtului au uitat sau au pierdut în curtea bătrânei de la care au furat unul dintre cuțitele aduse cu ei. Este, cel mai probabil, cel folosit la decapitarea câinelui, în baza amprentelor anchetatorii încercând să stabilească un cerc de suspecți care să îi ajute în identificarea hoților.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: