I-au mâncat lupii !

Pandurii au fost pradă uşoară pentru lupii lui Rednic. Rămaşi în 10 oameni după numai o jumătate de oră de joc, gorjenii au suferit o înfrângere drastică la Ploieşti. Trupa lui Rednic a înfipt 4 pumnale în armura liderului care a suferit astfel primul eşec al sezonului.

 

Petrolul Ploieşti – Pandurii   4-0 (1-0), Stadion „Ilie Oană”, Ploieşti, spectatori 15.000

Au marcat: Hamza (min. 40), Cristescu (46’), Bokila (51’ şi 74)

Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Geraldo, Guilherme – Boudjemaa (Grozav, 60’), Cristescu, Marinescu – Opriţa, Bokila (Ad. Cristea, 76’), Hamza (Mustivar, 46’).        Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ (Lemnaru, 71’) – Maxim (Karim, 67’), Ibeh, Cristea (Rusu, 67’).       Antrenor: Petre Grigoraş

Cartonaşe galbene: Boudjemaa (min. 37), Marinescu (40’) / Răduţ (29’)

Cartonaş roşu: Voiculeţ (34’)

Arbitri: Alexandru Tudor – Aurel Oniţa şi Bogdan Gheorghe.

 

Nebunie până la pauză

 

În căutarea punctelor care să-i menţină pe primul loc, pandurii au început tare în ciuda presiunii exercitate de cei 13 mii de fani ploieşteni. Maxim a dat o pasă de geniu pentru Cristea dar mijlocaşul titularizat în premieră de Grigoraş l-a ţintit pe Bornescu. Pe fază, Ibeh şi-a încercat şi el norocul dar Bornescu a respins iar şi Galamaz a degajat de pe linia porţii. Ocazie imensă! Gorjenii au cedat însă iniţiativa după 15 minute iar „lupii galbeni” au început să preseze. Boudjemaa a tras peste iar apoi Bokila l-a fentat uşor pe Viera dar a tras peste poarta lui Lazar. Minutul 32 a adus o fază extrem de controversată. Hamza a trimis mingea în poartă din numai 2 metri după o bâlbâială între Unguruşan şi Viera dar asistentul Oniţa a ridicat fanionul pentru ofsaid. Ploieştenii au fost extrem de numulţumiţi de decizie dar imediat a fost rândul pandurilor să se plângă de decizia arbitrilor. De fapt a lui Tudor care l-a eliminat direct pe Voiculeţ după o intervenţie dură dar la care a atins mai întâi mingea la Cristescu. Exgerată decizia dar una care i-a lăsat pe panduri în 10. Lazar a scos spectaculos bomba lui Guilherme dar apoi şi-a îngropat echipa. Hamza a reluat slab cu capul dar portarul pandurilor a gafat inexplicabil şi le-a oferit pe tavă un gol gazdelor.

 

Apărare visătoare

 

Cu un om în minus, gorjenii nu au rezistat decât 20 de secunde în repriza a doua. Guilherme a centrat, Viera şi Mamele au fost spectatori iar Cristescu l-a prins pe picior greşit pe Lazar şi a făcut 2-0. Misiune imposibilă pentru panduri din acest minut 46. Din rău s-a mers în mai rău. Un simplu contraatac al lupilor a hipnotizat apărarea pandurilor iar Bokila l-a executat elegant pe Lazar. După o perioadă de acalmie, tot lupii au fost cei care au muşcat. Guilherme a centrat perfect iar Bokila s-a infiltrat perfect printre apărătorii visători ai lui Grigoraş şi a înscris simplu cu latul. 4-0 dar prosopul era aruncat demult. Grozav a mai avut o şansă grozavă dar lobul său a ocolit de puţin barele porţii lui Lazar. „Prinţul” Cristea putea face şi el 5-0 dar şutul său plasat a fost deviat în bară de Lazar. Gorjenii au suferit astfel primul eşec după cea de-a opta etapă iar în următoarea rundă la Tg-Jiu vine campioana CFR Cluj.

 

„O victorie categorică şi chiar umilitoare pentru noi. Înfrângerea e înfrângere şi trebuie s-o privim cu demnitate. Meciul s-a rupt şi la eliminarea lui Voiculeţ care din punctul meu de vedere nu a fost nimic. E păcat să-l pierdem pentru cel puţin 2 etape pentru o astfel de fază.”                   Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: