Iacob şi Răuţ pierd funcţiile! Promovarea a fost doar pe hârtie

Promovarea liderilor UNPR Gorj pe funcţii înalte de conducere în Complexul Energetic Turceni a fost stopată chiar de ministrul Ion Ariton. Dumitru Iacob şi Ion Răuţ vor rămâne pe actualele funcţii, chiar dacă în consiliul de administraţie li se aprobaseră posturi mai înalte. Surse din complex susţin că senatorul PDL Ion Ruşeţ şi-a dorit promovarea unor uneperişti pentru a scăpa de actualul director general al CE Turceni, Octavian Graure. 

Hotărârea Consiliului de Administraţie al CE Turceni, prin care a fost creat un post de director general adjunct pentru prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, Dumitru Iacob, va rămâne o simplă bucată de hârtie. Surse din complex susţin că hotărârea nu va mai fi pusă în practică, iar motivul oficial va fi acela că oricum s-a aprobat înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, iar actualul complex de la Turceni va rămâne o simplă sucursală care nu are nevoie de doi directori generali.

Surprinzător, în hotărârea CA a fost menţionat faptul că noul director general adjunct are aceleaşi atribuţii ca şi directorul general, menţiunea fiind făcută, spun unii, la solicitarea expresă a preşedintelui PDL Gorj, Ion Ruşeţ. Ce interes are liderul pedeliştilor gorjeni să îşi sape colegii de partid în favoarea uneperiştilor, o ştiu probabil numai ei, cei care sunt la butoanele mineritului şi energiei. Deocamdată, cuplul Ruşeţ – Morega, cel care a pus la cale schimbările, a fost învins de actualul director general.

Şi Ion Răuţ va trebui să se mulţumească o vreme cu postul de şef al Corpului de Control al CE Turceni, pe care l-a câştigat în instanţă, deşi hotărârea de CA îl înscăuna pe postul pe care se află Iacob acum, şi anume cel de director al Direcţiei de Exploatare, Transporturi şi Servicii. Răuţ visa chiar la mai mult, declarând public că vrea postul de director general, deşi până mai ieri nu avea serviciu.

Oricum, bătălia dură va începe abia acum, după constituirea Complexului Energetic Oltenia, asta dacă nu cumva viitorul manager privat va fi imun la interesele politice, sindicale şi de altă natură.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: