Iana pleacă din Gorj sigur că a fost „furat“ la vot

Liberalul Gheorghe Iana este cel care a suferit cea mai grea înfrângere la aceste alegeri. Acesta a fost declarat deputat pe colegiul 1 până luni la ora 18, când Biroul Electoral a anunţat că nu a închis colegiul şi va pierde de pe primul loc, el având 49,14%. Legea este de aşa natură încât pe colegiul 1 a pierdut câştigătorul şi au intrat în parlament cei de pe locurile 2 şi 3.

Imediat, vinovaţi au fost arătaţi liderii PSD, care ar fi făcut tot posibilul să piardă Iana, pentru că asta însemna că Dan Diaconescu nu va intra în Parlament nici la redistribuirea naţională. Ieri, Iana a declarat că este sigur că au fost nereguli, menţionând că voturile care i-au lipsit pentru a fi deputat s-au regăsit la voturile albe, adică cele pe care nu s-a pus ştampila. „Sunt 227 de voturi albe şi eu mai aveam nevoie de 225 de voturi. Ce să mai spun?“, a declarat Iana.

Cu peste 10 mii de voturi, Iana a pierdut, iar cei ceilalţi doi contracandidaţi ai săi au ajuns în Parlament. „L-au sacrificat ai noştri pe domnul Iana, conducerile au făcut în aşa fel încât să piardă. Au vrut să nu-l lase pe Diaconescu în Parlament. Trebuia să sacrifice fie pe Popeangă, fie pe Iana. S-a lucrat la fel“, a declarat Marian Rotaru, primarul de la Leleşti.

Iana s-a resemnat şi s-a întors în Bucureşti cu un sac de voturi de la Gorj, dar învins. (M.B.)

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: