Iar începe circul!

Curtea Constituţională şi-a reintrat în drepturi. Toate hotărârile Parlamentului vor trece sub controlul Curţii. Bazându-se pe acest fapt, senatorii PDL au înaintat o sesizare şi cer CCR să constate că revocarea lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase din funcţiile de la Senat şi Cameră sunt neconstituţionale. Dacă CCR va da dreptate democrat-liberalilor, Crin Antonescu îşi va pierde poziţia nr. 2 din stat, iar cei doi se vor reinstala în funcţii chiar înainte de alegerile parlamentare. Iar reîncepe circul care părea că s-a terminat odată cu scandalul internaţional al declanşării suspendării preşedintelui.

Liberalii şi social-democraţii nu vor sta cu mâinile în sân şi se vor opune din răsputeri acestor schimbări pentru simplul motiv că, în eventualitatea unei noi suspendări care pare a fi gândită pentru anul viitor, Antonescu n-ar mai putea fi preşedinte interimar, funcţie din care ar putea să apostrofeze toţi capii Europei. Probabil că după depunerea sesizării la CCR, care s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, Voiculescu iar l-a băgat în şedinţă pe Antonescu, reproşându-i că n-a fost vigilent şi a dormit în front. După o vară fierbinte cred că ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă la fel de fierbinţi, în pofida gerului care se va instala.

Ne putem întreba ce i-o fi apucat pe democrat-liberali să scormonească din nou în rahatul politicii româneşti, când mirosul de la ultima scormonitură încă nu nea părăsit. Deşi nu pare, şefii celor două camere ale Parlamentului au aşa mari puteri şi depind de ei aşa de multe lucruri în politică, încât bătălia iar se va purta pe viaţă şi pe moarte. Deja primele informaţii despre proasta funcţionare a Camerei deputaţilor au şi apărut, în sensul că Cezar Preda a declarat că aşteaptă să fie puse pe ordinea de zi a acestui for circa 500 de legi indispensabile funcţionării statului de drept. Probabil că lucrurile sunt adevărate, din moment ce socrul lui Ponta prezent în aceeaşi emisiune TV cu Preda nu l-a contrazis, ba mai mult i-a dat dreptate.

PD-L se va folosi cu vârf şi îndesat de acest lucru şi va încerca să demonstreze că instituţia condusă de Valeriu Zgonea este blocată şi ţine în loc o ţară întreagă. Ar putea fi adevărat, dar cine mai are răbdare să asculte acest lucru, când oamenii s-au săturat până peste cap de scandal, de bătălii sterile, de politicianism şi minciună şi aşteaptă să vadă cum salariul sau pensia care-i nu-i mai ajunge decât pentru câteva zile o să-i ajungă măcar o lună întreagă. Din această perspectivă sunt slabe speranţe, iar viitorul este sumbru.

Vicepreşedintele  Comisiei de supraveghere a sistemului de pensii private, Ion Giurescu, a declarat recent la un seminar că în momentul când generaţiile născute în anii 1966-1971 vor ieşi la pensie nu vor mai exista resurse în sistemul actual de pensii de stat decât pentru plata a cel mult 15% din valoarea pensiei. Această declaraţie înspăimântătoare spusă, îmi place să cred, de un om responsabil, ar trebui să îngheţe sângele politicienilor care ne omoară cu fiecare zi care trece…

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: