Iarnă veritabilă la Rânca. Să vină turiştii!

La Rânca a nins din nou, spre bucuria cabanierilor şi a proprietarilor de pensiuni care îşi aşteaptă turiştii la acest final de săptămână. În week-end sunt programate competiţii de schi, organizate de Clubul Rotary Gorj, cu ocazia Mărţişorului, zăpada aşternută acum fiind numai bună.

Unul dintre cei mai cunoscuţi proprietari de pensiuni din staţiune, Constantin Pănescu, îi asigură pe turişti că vor avea zăpadă inclusiv de Paşti la cât a nins până acum. „Avea aproape un metru înainte şi a mai dat acum un strat de 18 centimetri, deci e suficientă zăpadă. Din fericire pentru noi, avem competiţii de schi în staţiune la acest final de săptămână, avem rezervările aproape la capacitate maximă, semn că turiştii şi-au mai redresat bugetele după sărbătorile de iarnă şi nu putem decât să ne bucurăm că a nins din nou”, spune acesta.

Pe pârtia principală din Rânca erau ieri puţini turişti, însă cei prezenţi se bucurau de faptul că au tot muntele la dispoziţie. Unii îşi doreau chiar un pic de soare, schiorii spunând că zăpada este destul de bună şi suficient de multă pentru a avea un week-end plin de distracţie. Drumarii, în schimb, au ieşit din nou la muncă şi au scos utilajele pentru a deszăpezi carosabilul, supărându-i pe unii proprietari de cabane, care sunt nevoiţi să îşi facă deszăpezirea la lopată. „Ar trebui să o care cu camioanele, nu să o dea de pe drum la mine în parcare că eu am amenajat aici de 50 de milioane de lei şi nu ai unde să îţi laşi maşina. Drumul e negru, dar la mine în parcare e nămetele de doi metri. Asta nu se mai topeşte până la Paşti”, a spus, supărată, proprietara unei cabane care dădea din greu la lopată pentru a-şi face pârtie printre troiene.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: