Îi explică șefului de la Ambulanța Gorj cum să facă rost de medici

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj are doar nouă medici, din care cinci lucrează pe dispecerat. În aceste condiții, zilnic sunt cazuri în care ambulanțele merg fără medic la pacienți.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a spus că este o lipsă acută de personal și că șefii instituției trebuie să se implice mai mult în căutarea de medici. “După cum știți, la Ambulanță lucrurile nu sunt tocmai roz, mă refer la management. Oamenii care lucrează acolo își fac datoria, dar este nevoie de o implicare mai mare a managerului. Este o lipsă acută de medici. Directorul de acolo mi-a justificat lipsa personalului medical prin faptul că nu vin la concurs. I-am spus: fă ceva și atrage-i, ai colegi de facultate, du-te la facultăți, pune afișe”, a spus prefectul la Accent TV.

Acesta nu înțelege de ce de ani buni nu s-a prezentat niciun medic la concurs și crede că șefii de la Ambulanță nu trebuie să se limiteze la a publica un anunț de angajare. “Salariile sunt excepționale, din punctul meu de vedere, un salariu de medic ajunge la 17.000 de lei. Salariile acestea sunt meritate cu vârf și îndesat. Nu înțeleg de ce nu vin medici la acest serviciu de ambulanță. Să publici un anunț, să stai în birou și să aștepți, să spui că nu vine nimeni, nu e o soluție”, a mai spus Răducan Morega.

Prefectul vede și o vină a sindicatelor, care au creat o situație tensionată în instituție: “La Ambulanță nu este doar vina managerului, este și vina celor două sindicate. Sunt lupte interne între ei, managerul ar trebui să aducă părțile la dialog”.

La Serviciul de Ambulanță Județean Gorj este un deficit de 20 de medici. Au fost scoase la concurs câteva posturi luna trecută, dar nu a fost niciun candidat.

Vizualizări: 2,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: