Ilie Petrescu, candidat separat de USL pentru Primăria Motru

Ilie Petrescu va candida la Primăria Motru, separat de USL. Şeful conservatorilor de la centru va veni în Gorj peste aproximativ două săptămâni pentru a lămuri neînţelegerile din cadrul alianţei. Vasile Nistor spune că liderii locali au fost nemulţumiţi şi de primăriile repartizate. De asemenea, a mai precizat că se vor purta negocieri şi în privinţa funcţiilor din Consiliul Judeţean, Petrescu aspirând la un post de vicepreşedinte.

Vasile Nistor, preşedintele executiv al Partidului Conservator, susţine candidatura lui Ilie Petrescu la Primăria Motru. Acesta spune că protocolul permite candidaturi separate în cazul în care există neînţelegeri în alianţa USL. “Avem câteva localităţi în care vom pune candidaţi separat la primării. Protocolul permite ca acolo unde există neînţelegeri să fie candidaturi separate. Ilie Petrescu este în continuare preşedintele PC Gorj şi există varianta să candideze separat la Primăria Motru. Aceste lucruri se vor lămuri la nivel central. Liderii locali ai Partidului Conservator sunt nemulţumiţi şi din cauza primăriilor primite. În cadrul şedinţei USL de luni voi ridica toate aceste probleme”, a declarat Vasile Nistor. Preşedintele executiv al Partidului Conservator şi-a anunţat vizita în judeţul Gorj peste aproximativ două săptămâni. Acesta spune că vor fi negocieri cu liderii PSD şi PNL privind funcţiile din Consiliul Judeţean Gorj, Ilie Petrescu aspirând şi la un post de vicepreşedinte. “Sunt trei partide în alianţă şi este normal să apară nemulţumiri până se vor clarifica listele. În final când se va ajunge la negocieri se vor purta discuţii şi în privinţa anumitor funcţii din Consiliul Judeţean Gorj. Încercăm să găsim o soluţie de candidatură sau de compensare pentru Ilie Petrescu”, a mai precizat Vasile Nistor.

AVERTIZARE

Şeful liberalilor gorjeni spune că s-au încheiat negocierile, conservatorii primind primăriile Samarineşti, Dăneşti şi Cătunele, plus câte un post de consilier local în toate cele 70 de localităţi. Ba mai mult, Dian Popescu îi avertizează pe conservatori că dacă vor candidat separat la Primăria Motru vor fi nevoiţi să meargă pe liste separate în tot judeţul. “Nu avem timp de renegocieri. Noi deja lansăm candidaţii. Dacă ţin pasul cu noi bine, dacă nu să meargă pe liste separate în tot judeţul, nu numai la Motru”, a declarat Popescu. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: