Ilie Stan:  Aşteaptă să vină iar alegeri şi să taie panglica la stadion înainte?

A devenit deja o obişnuinţă ca toti antrenorii echipelor din Liga 2 să laude stadionul nou de la Târgu Jiu şi să critice autorităţile pentru lipsa de implicare. Mai toţi tehnicienii se plâng că sunt nevoiţi să joace pe un teren sintetic, când există un stadion modern cu gazon natural care stă închis.

Unii dintre antrenorii echipelor din Liga 2, care joacă contra celor de la Pandurii, vin acum chiar pentru al doilea an consecutiv să joace  pe terenul sintetic şi nu înţeleg de ce nu se mai inaugurează stadionul. „Am venit cu o zi înainte la Târgu Jiu şi am venit cu mare plăcere să vad stadionul nou, pentru că am jucat aici cu echipele pe care le-am antrenat în Liga 1. Am văzut un stadion fantastic, extraordinar, dar pentru ce-l ţin închis, să facă muzeu? Şi noi venim aici să jucăm pe un teren sintetic de pe care se vede cum sare mingea. Nu este posibil să jucăm la liga a doua pe un asemenea teren sintetic, când există aici un stadion, pentru că distrugem jucătorii”, a spus după meciul de sâmbătă antrenorul celor de la Gloria Buzău, Ilie Stan.

Tehnician cu state vechi în prima ligă, acesta înţelege şi de ce suporterii nu vin să vadă meciuri pe terenuri sintetice: „De ce să vină lumea la stadion pe acest sintetic, că nu au ce să vadă? Păcat pentru că s-au făcut aici nişte investiţii fantastice şi nu reuşesc să deschidă stadionul. Trebuie chemaţi cei de la CNI, să dea drumul odată ca să jucaţi pe noul stadion. Pentru că tot ce se face aici a fost creat pentru comunitate. Ce aşteaptă cu stadionul, să vină iar alegeri şi să taie panglica înainte de alegeri?  Asta nu e ceva normal, ne păcălim şi suferă toată lumea, şi jucătorii, şi suporterii. Putem oferi spectacol pe noul stadion şi ar veni şi lumea la meciuri. E păcat că autorităţile se poartă aşa, pentru că fotbalul se joacă pentru comunitate, pentru suporteri! Fotbalul este al suporterilor şi al oamenilor din oraş, ei de aceea dau banii, acele impozite pe care ni le ia statul, la primării, ca să ne ofere spectacol şi să vină lumea la stadion. La Buzău vin spectatorii. Eu cred că ar trebui mai multă responsabilitate atunci când se construieşte ceva, se face infrastructură, dar nu se face ceva şi pentru echipa aceasta. Nu ştiu cine conduce oraşul şi această echipă Pandurii. Eu îl ştiu doar pe domnul Condescu, este un om de fotbal, l-am văzut că se bate pentru această echipă, dar nu este ajutat.  L-am cunoscut când Pandurii juca în Liga 1 şi veneam aici şi erau 12 – 15 mii de oameni la stadion. Acum de ce să mai vină oamenii aici, nu au ce sa vadă pe sintetic, că nu putem face două pase”.

Finalizat de aproximativ trei ani, stadionul Municipal din Târgu Jiu stă închis pentru că nu este recepţionat de CNI și preluat de Primăria Târgu Jiu.

Cum se apropie din nou alegeri, ipoteza lansată de Ilie Stan prin întrebarea sa retorică legată de tăierea panglicii înainte de alegeri pare cea mai plauzibilă.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: