Ilieş rămâne la Energia

Dan Ilieş e unul din handbaliştii care vor continua la Energia şi din sezonul viitor. Pivotul a semnat deja prelungirea contractului, lucru care nu se poate spune despre Păiuş, Roşca sau Jelovcan. Celor trei li s-a transmis deja să-şi caute echipe din sezonul viitor.

Nu mai puţin de 10 handbalişti sunt la final de contract cu Energia. După eşecul clar de la Reşiţa, câţiva dintre ei şi-au semnat sentinţa şi nu vor primi oferte de prelungire.

Ilieş şi-a făcut planurile de viitor

Energia mai are două meciuri şi intră în vacanţă. Gorjenii joacă acasă cu Turda şi apoi la Odorhei în tentativa de a prinde locul 8 şi ultimul bilet pentru turneul final al Cupei. În acelaşi timp, gorjenii lucrează şi pentru sezonul viitor. După ce a anunţat că a bifat deja 2 transferuri, preşedintele Maioreanu a bătut palma şi cu Dan Ilieş pentru prelungirea înţelegerii. „Nu contează perioada, sper să mă stabilesc aici. Mă simt bine în Gorj. Sper să fie lumea mulţumită de mine. O să joc cât mai pot. La Reşiţa sunt jucători de 37, 38 de ani. Nu ştiu dacă o să ajung acolo, dar când o să văd că nu mai pot o să mă retrag. Deocamdată mai pot. Nu mă văd antrenor, dar mi-ar plăcea să rămân în sânul echipei pentru că sunt din 2000 aici şi cred că experienţa mă va ajuta. Mie îmi place să lucrez cu copii, am fost antrenor la LPS pentru un an, dar am încheiat după ce am plecat la Steaua. Am avut o grupă de 32 de copii, îmi place mult să formez copii, să le arăt ce înseamnă handbalul. E un sport frumos ce merită să fie practicat, e păcat ca copii să stea pe străzi în loc de sala de sport. Handbalul te dezvoltă, ai colegi, vezi oraşe, înveţi multe, te dezvolţi bine fizic, sunt multe chestii prin care poţi atrage copii”, îşi dezvăluie planurile pivotul care a împlinit chiar ieri 31 de ani.

„Cel mai dezamăgitor sezon din carieră !”

Ilieş reflectează şi asupra sezonului care stă să se încheie, unul foarte urât în care Energia a evoluat sub aşteptări. „Să dea Dumnezeu să realizăm multe la anul, e urât când pierzi. Atmosfera e mai bună la victorii, nu e stres, poate anul 2013 a fost unul cu ghinion. Personal pentru mine a fost cel mai dezamăgitor an din carieră. Nu îmi vine în cap un alt sezon prost”, spune Ilieş care speră totuşi ca Liviu Andrieş să fie păstrat antrenor şi pentru sezonul viitor. „Mi-ar părea rău să plece Liviu, dar nu e treaba mea. Eu mă înţeleg bine cu toată lumea. Mă pregătesc orice s-ar întâmpla.”

2 – jucători au fost anunţaţi deja că vor fi lăsaţi să plece din vară: Păiuş şi Roşca. Portarii Rok Jelovcan, Rădulescu, dar şi Dragnea au şi ei şanse mari să plece

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: