Iliescu se mai judecă şi azi pentru slujba pierdută

Fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari aşteaptă din nou un final în procesul în care cere reangajarea sa în funcţia de pe care a fost îndepărtat în urmă cu un an de zile. Gheorghe Iliescu spune că procesul său este, din câte cunoaşte, unul dintre cele mai lungi din istoria instanţelor gorjene. Magistraţii au avut nevoie până acum de şapte termene şi încă nu au ajuns la o concluzie, spre disperarea fostului director comercial, care de o jumătate de an nu mai are nici un loc de muncă.

Iliescu a fost schimbat din funcţie de consiliul de administraţie al CE Rovinari în cursul lunii mai 2008, când era în concediu medical. Locul său a fost luat atunci de Ion Surdu, judecătorii aşteptând să le fie prezentată de câteva luni fişa postului acestuia, pentru a vedea dacă atribuţiile sale erau aceleaşi cu ale lui Iliescu. Fostul director comercial spune că are în continuare convingerea că va câştiga acest proces, chiar dacă, în instanţă, complexul energetic este reprezentat de avocaţi de la Casa Şova.

Iliescu a remarcat că aproape la fiecare termen unitatea energetică a fost apărată de un alt avocat, fostul director comercial fiind de părere că şi din această cauză procesul s-a prelungit mai mult decât se putea el aştepta. Schimbarea din funcţie a lui Iliescu s-a produs la scurt timp după ce procurorii anticorupţie au deschis două anchete cu privire la modul în care au fost contractate două lucrări, valoarea uneia dintre acestea fiind de 150 de milioane de lei noi. Iliescu a refuzat să semneze contractele respective şi a intrat în dizgraţiile fostei conduceri a complexului energetic. Cele două anchete nu au fost finalizate nici până în prezent.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: