Imagini inedite într-o pădure din Gorj. „Ochiul” pădurii şi „fagul-elefant”!

Natura oferă imagini inedite, iar Parcul Naţional Defileul Jiului e locul unde iubitorii de drumeţii descoperă locuri mai puţin obişnuite. Într-o pădure din apropierea Mânăstirii Lainici, turiştii au descoperit fagi seculari cu forme mai puţin întâlnite. Aşa a apărut fagul ce seamănă cu un elefant sau „ochiul” pădurii. 

Fotografiile care au surprins copacii bătrâni de aproape două secole sunt grăitoare şi nu au nevoie de prea multe comentarii. 

“Fagii sunt unele dintre multele minunăţii din Parcul Naţional. Sunt peste 3.500 de hectare de făgete, arborete de fag cu vârste de peste 180 de ani, ceea ce este impresionant pentru flora din România. Au forme mai puţin obişnuite. Aşa am descoperit un elefănţel şi un ochi pe scoarţa unui copac. I-am spus noi Ochiul pădurii care te urmăreşte să ai grijă de natură, de mediu”, a spus Ionel Cioca, ranger în cadrul Parcului Naţional Defileul Jiului. 

Pe reţelele de socializare, imaginile au devenit virale. Turiştii care nu cred că fotografiile sunt reale au fost invitaţi în pădure să se convingă cu ochii lor şi să descopere un crâmpei din minunata arie protejată.

Galerie foto




Vizualizări: 9,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: