Imagini superbe cu turmele de oi, surprinse pe Transalpina

Prima ninsoare a albit munții din Gorj. Transalpina a fost acoperită cu un strat subțire de zăpadă de câteva zile și este o splendoare. Peisajul superb este completat acum și de turmele de oi care încep să coboare de la munte. 

Imaginile cu mioarele mânate de ciobani pe Transalpina au fost surprinse de mai mulți turiști și oameni ai locului și au fost postate pe internet. 

Iubitorii muntelui n-au fost deloc deranjați că s-au văzut nevoiți să împartă șoseaua cu turmele de oi. Au făcut fotografii în care au surprins obiceiul vechi de mii de ani și încă de tradiție printre ciobanii din Gorj. În mediul online, imaginile au atras sute de aprecieri. 

Turiștii care au în plan să urce în acest weekend pe Transalpina trebuie să știe că șoseaua este încă deschisă. Sunt sfătuiți să verifice prognoza înainte să plece la drum și să aibă mașinile echipate pentru iarnă. La altitudini mai mari, este risc de polei. În plus, șoseaua nu mai rămâne deschisă toată ziua. Se închide la ora 17 tocmai din cauza riscurilor ce pot apărea pe fondul răcirii vremii.

Galerie foto









Vizualizări: 2,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: