Impozite mai mari cu 500% pentru clădirile în paragină

Cinci consilieri PSD, PNL și PMP se bat pentru aceeași cauză. Aleșii de la Târgu Jiu propun ca terenurile și clădirile neîngrijite să fie impozitate cu până la 500%. Propunerea lor va fi dezbătută în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul acestei săptămâni.

O comisie de la primărie ar urma să meargă în teren și să analizeze toate clădirile și terenurile din intravilan lăsate în paragină de doi ani. „Se aprobă majorarea impozitului pe clădiri pentru clădirile neîngrijite, astfel: cu 300% pentru punctajul procentual cuprins între 6,1 și 25%, cu 500% pentru punctajul procentual mai mare de 25%. Se aprobă majorarea impozitului pe teren pentru terenurile neîngrijite situate în intravilan, astfel: cu 300% pentru punctajul procentual egal cu 50%, cu 500% pentru punctajul procentual cu 100%”, este propunerea aleșilor locali.

Proprietarii vor fi somați să-și îngrijească terenurile, în caz contrar, li se aplică impozitul majorat cu până la 500% din anul următor. „Pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul pe teren se majorează începând cu al treilea an, cota de impozitare fiind stabilită în conformitate cu metodologia reglementată privind criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite de pe raza municipiului Târgu Jiu”, se mai notează în proiectul de hotărâre locală semnat de consilierii Ion Săvoiu, Daniela Grădinaru, Viorel Petcu, Cristian Toader-Pasti și Mihai Paraschiv.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: