In arest pentru furt din locuinte

Poliţiştii au continuat activităţile de cercetare şi investigaţiile privind comiterea mai multor furturi din locuinţe amplasate pe raza comunei BărbăteştiaDeşi unul dintre suspecţi s-a sustras cercetărilor, poliţiştii gorjeni l-au depistat pe acesta, în municipiul Craiova, judeţul Dolj. În baza probatoriului administrat de poliţişti, sub coordonarea unui procuror, instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea de arestare preventivă şi a emis pe numele ambilor suspecţi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

          La data de 23 august 2012, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea stabileau că suspecţi de comiterea a trei infracţiuni de furt din locuinţe comise pe raza comunei Bărbăteşti, sunt doi tineri, P.N., de 24 ani şi P.C., de 22 de ani, ambii din comuna Bărbăteşti, judeţul Gorj.

          Din probatoriul administrat, poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi, în perioada 10 - 22 august a.c., au pătruns, prin efracţie, în trei locuinţe situate pe raza acestei comune, iar de aici au sustras mai multe bunuri, valoarea prejudiciului total cauzat fiind estimată de părţile vătămate la suma de 3.500 de lei.

          La  aceeaşi dată, 23 august a.c., suspectul P.N. a fost depistat pe raza  localităţii de domiciliu, acesta  fiind  de poliţişti la sediul secţiei de poliţie pentru audieri.

          Poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă de reţinere suspectului P.N., pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în data de 24 august a.c., prezentându-l cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, respectiv Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, instanţa de judecată a emis împotriva acestuia, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

          La aceeaşi dată, 24.08.2012, continuând investigaţiile pentru depistarea celuilalt suspect, care se sustrăgea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acesta se află în municipiul Craiova, judeţul Dolj. Urmare a colaborării cu poliţiştii din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Craiova, suspectul P.C. a fost depistat pe raza acestui municipiu. Ulterior, suspectul a fost reţinut de către poliţiştii gorjeni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în data de 25.08.2012, Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a emis şi pe numele acestei persoane, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

          Cei doi suspecţi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

          Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: