În ce condiţii mai văd fotbaliştii din România mingea în acest sezon

„Grupul de Lucru” de la nivelul FRF care discută despre posibilitatea sau imposibilitatea relurii campionatului a studiat până acum o singură variantă, aceea a îmbunătăţirii situaţiei actuale. Într-un astfel de caz campionatele se vor relua după data de 16 mai.  Din Liga 2 mai sunt de disputat 14 etape din retur, în aceeaşi situaţie regăsindu-se şi campionatul Liga 3.

”Grupul de Lucru” creat de Federaţia Română de Fotbal pentru a fi dedicat situaţiei competiţionale din România, în contextul pandemiei COVID-19, a luat o singură decizie certă după primele două şedinţe. Fotbalul din România nu va fi reluat mai devreme de 16 mai şi se încearcă acum stabilirea altor variante în care campionatele ar putea continua dacă starea de urgenţă se va prelungi.

La momentul actual, cu stare de urgenţă declarată în România până la mijlocul lunii aprilie, ”Grupul de Lucru” ia în calcul o singură variantă pentru competiţiile din România, fie că vorbim de Liga 3, Liga 2 sau Liga 1. E vorba despre continuarea campionatelor exact în formatul actual. Acest lucru e posibil fiindcă prelungirea de către UEFA a termenului limită pentru încheierea sezonului încă mai permite disputarea meciurilor. Sezoanele se vor întinde inclusiv în luna iunie, unde este cazul. ”În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date”, a sunat prima concluzie a Grupului de Lucru al FRF. Rămâne acum de studiat varianta în care situaţia epidemiei se va agrava, aceasta având însă foarte multe necunoscute.

Competiţiile fotbalistice din România au fost suspendate în urmă cu două săptămâni, pe 12 martie, dar apoi s-a declarat starea de urgenţă pentru o lună. Următoarea şedinţă a ”Grupului de Lucru” nu e stabilită cert dar ar putea avea loc luni sau miercuri, o decizie urmând a se lua luni dimineaţă.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: