În Gorj se fură din pădure „ca-n codru”

Furtul de material lemnos le dă mari bătăi de cap în această perioadă poliţiştilor, dar şi angajaţilor Direcţiei Silvice. Pentru că odată cu răcirea vremii s-au înmulţit considerabil aceste delicte silvice, conducerea Direcţiei Silvice a decis să mărească efective de pază la pădurile din comunităţile de rromi. Nici oamenii legii nu pot sta liniştiţi pentru că au ca şi sarcină identificarea şi sancţionare hoţilor de lemne.

Apropierea sezonului rece îi îndeamnă la furat de lemne pe cei fără posibilităţi materiale, care vor să-şi încălzească locuinţele. Pentru că nu îşi permit să cumpere material lemnos, cetăţenii de etnie rromă, în special, aleg să fure cu căruţa sau chiar cu maşinile din pădurile cetăţenilor sau ale statului. Furturile s-au înmulţit considerabil în această perioadă, iar conducerea Direcţiei Silvice a luat decizia să mărească efectivele de pază în zonele cu cetăţeni de etnie rromă. „În această perioadă s-au înmulţit furturile de material lemnos pentru că aşa se întâmplă în fiecare an. Noi am decis să mărim efective de pază în zonele critice ale judeţului, în special în comunităţile de rromi. Am luat aceste măsuri în localităţile Jupâneşti-Vidin, Buduhala, Polovragi şi Baia de Fier”, a declarat Ovidiu Cârstoc, director Direcţia Silvică.

Primarii nu au soluţii

Primarii din zonele afectate de furturile de lemne cunosc acest fenomen, dar nu pot face nimic decât să sesizeze poliţia, însă de cele mai multe ori autorii rămân necunoscuţi. „ Cele mai multe furturi sunt în satul Vidin din Comuna Jupâneşti. Nu se fură chiar cu camioanele, dar se fură frecvent cu căruţele din pădurile oamenilor. Este rău că se fac plângeri la poliţia, dar aceste furturi rămân tot cu autori necunoscuţi”, a declarat  Petre Guşiţă

În această perioadă şi poliţia desfăşoară acţiuni ample pentru identificarea hoţilor de lemne şi au fost sancţionaţi sute de gorjeni. „În ultimele săptămâni poliţiştii au sancţionat peste 250 de gorjeni cu amenzi a căror valoare depăşeşte suma de 250.000 de lei, pentru delicte silvice”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt IPJ Gorj. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: