Inaugurarea stadionului aduce şi FCU Craiova la Târgu Jiu

Se apropie inaugurarea stadionului de la Târgu Jiu şi numărul de echipe care vor să joace pe noua arenă de 12.000 de locuri este în creştere. După Pandurii şi FCSB, care au luat parte deja la omologarea preliminară a arenei, acum şi formaţia de liga a treia FCU Craiova vrea să renunţe la terenul din Severin şi să joace la Târgu Jiu.

La fel ca şi Pandurii, care umplea de regulă stadionul din Târgu Jiu la meciurile din Liga I, acum alte două formaţii cu numeroşi suporteri vor să joace meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu.

FCSB vrea deocamdată să joace la Târgu Jiu numai meciurile din cupele europene, dar Adrian Mititelu vrea să îşi aducă echipa să joace pe noua arenă meciurile din liga a treia. Sunt discuţii avansate cu FRF pentru ca, la începutul lunii iulie, stadionul să poată găzdui şi Supercupa României.

În aceste condiţii, municipalitatea nu are decât motive de bucurie pentru apropiata inaugurare a stadionului care va aduce atât echipe pe stadion, cât şi suporteri în oraş. „În perioada imediat următoare se va inaugura stadionul din Târgu Jiu. Iar această inaugurare poate să aducă evenimente extraordinare. Am simpatiile mele sportive pentru anumite echipe, dar dacă vine Steaua (FCSB) sau dacă aducem Supercupa României la Târgu Jiu, nu aducem în funcţie de simpatii politice sau sportive aceste echipe sau evenimente, ci le aducem tocmai pentru a dezvolta acest fenomen sportiv care merge destul de bine în ultimul timp la Târgu Jiu. Eu, personal, mi-aș dori ca lângă Pandurii să aducem o echipă mare, care chiar să rămână la Târgu Jiu, dacă se va putea, şi dacă vor accepta ulterior”, a spus primarul Marcel Romanescu în conferinţa de presă de vineri.

Pandurii ar putea să o aibă colegă de serie pe FCU Craiova în Liga a treia, dacă nu va găsi soluţii de salvare de la retrogradare.

Edilul a mărturisit că a fost căutat și de Adrian Mititelu, pentru discuţii referitoare la aducerea  echipei FC Universitatea Craiova să joace la pe terenul de la Târgu Jiu: „Ieri m-a sunat domnul Adrian Mititelu de la FC Universitatea Craiova, care ar vrea să joace aici. Trebuie analizată oferta, pentru că şi FCU Craiova are susţinătorii ei numeroşi. Şi la Craiova lucrurile sunt împărţite ca şi la Steaua, FCSB şi Steaua sau CSU Craiova şi FCU Craiova. Nici nu mai ştim care e adevărata echipă, dar ideea e să aducem echipe care să joace aici. Pe noi ne interesează să şi administrăm corespunzător acest stadion, pentru că sunt foarte multe arene sportive în ţară care, după câţiva ani, au ajuns să coste mai mult decât au costat atunci când au fost ridicate”.

Unul din exemplele de proastă administrare a unui stadion e cel de la Cluj Arena, societatea care administra stadionul intrând în insolvenţă în anul 2017, când pe stadion nu mai juca nici o echipă. Pandurii a disputat acolo meciurile din grupele Europa League, pentru că stadionul din Târgu Jiu nu era omologabil pentru jocuri din această fază a competiţiei. Atunci au apărut primele discuţii referitoare la modernizarea stadionului de la Târgu Jiu pentru ca echipa Pandurii să poată juca în condiţii corespunzătoare pe terenul propriu. Era anul 2013, şi Pandurii nu a revenit pe propriul teren nici după şase ani.

Dacă FCSB nu poate juca la Târgu Jiu decât meciurile din cupele europene, pentru că FRF şi LPF vor să nu mai permită echipelor din Liga 1 şi 2 să dispute jocurile în alte oraşe, FCU Craiova nu ar avea această problemă şi poate juca din vară la Târgu Jiu meciurile de campionat.

Vizualizări: 5,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: