Încă două contracte de cesiune descoperite la beneficiarii SNLO

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a aflat acum despre existenţa a încă două contracte de cesiune a creanţelor către firma Best Recuperare Creanţe SRL, valoarea acestora nefiind cunoscută deocamdată. Singurul lucru cunoscut ar fi acela că ambele documente au fost semnate de aceiaşi persoană în aceiaşi zi în care s-a şi produs promovarea ei pe un post care să-i permită să aibă o iscălitură atât de importantă.
 Directorul general Daniel Burlan afirmă că a fost informat despre cele două contracte de directorii de la CET Timişoara şi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin. Aceştia nu cunosc deocamdată sumele pe care Best le solicită de la ei, societatea privată având posibilitatea să îşi stabilească singură comisionul pe care să îl perceapă la datoriile pe care le-ar avea de recuperat pentru SNLO. Directorii celor două societăţi din Timişoara şi Severin au confirmat că ambele contracte despre care au aflat acum sunt datate 15 decembrie, adică ultimele zile de guvernare liberală. Interesant este că în ziua respectivă a fost promovată în postul de director financiar contabil Dorina Jianu, cea care a şi semnat pe contractele descoperite acum. 
 Pentru cine nu mai ţine minte, Jianu este o colaboratoare apropiată a liderului liberal Dan Ilie Morega, fost membru în structurile administrative ale SNLO până la sfârşitul anului trecut. Jianu este însă şi primul director schimbat de Burlan după instalarea sa în funcţie, aceasta mergând imediat la Parchet şi DNA pentru a-l reclama pe noul director general pentru presupuse abuzuri în funcţie. Acum aceasta lucrează ca jurist pe la Rovinari în locuri în care anul trecut activa inclusiv Ionel Manţog, cel pe care foştii ştabi ai SNLO l-au dat inclusiv afară când le spunea că duc societatea pe drumul pierzaniei.

 Comisioane la liber pentru BRC

 Best Recuperare Creanţe SRL a încheiat cu SNLO un contract de cesionare a creanţelor în toamna anului trecut, firma privată ajungând ca în schimbul unui comision să recupereze banii pe care termocentralele îi au de dat pe lignitul folosit din Oltenia. Contractul a fost încheiat de fostul director general al SNLO, Eugen Davidoiu, documentul respectiv stârnind mari nemulţumiri printre beneficiarii Societăţii Lignitului, cărora firma Best le-a perceput comisioane foarte mari în contul datoriilor care trebuiau recuperate. O astfel de acţiune s-a soldat la Arad cu deschiderea unui dosar penal, directorii termocentralei de acolo plângându-se poliţiştilor de comisioanele mari pe care trebuie să le achite într-un contract pe care ei nu l-au semnat.
 Una peste alta, Best are ocazia să câştige zeci de milioane de euro doar din plimbarea unor hârtii pe la instanţele de judecată. Banii nu îi dă SNLO direct, ci beneficiarii de lignit, beneficiari care, în noul context, şi-au redus comenzile la minimum, mai ales că este şi criză. Comisioanele sunt plătite pe lângă datoriile iniţiale, totul fiind posibil atâta timp cât s-a tot vorbit că în spatele Best se află foşti ofiţeri de informaţii, printre cei care se lăudau că au astfel spatele asigurat fiind şi fostul director general Eugen Daviţoiu, despre care nu se mai aud nimic de luni bune. Despre acesta s-a mai aflat doar că Poliţia l-ar ancheta într-un dosar pentru abuz în serviciu, dosar care oricum nu duce la rezilierea contractului dintre SNLO şi Best, clauzele din contract nepermiţând aşa ceva.


Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: