Încă o despăgubire pentru obștea lui Poenaru

Obștea Peștișani obține încă o victorie în instanță. Și, pe cale de consecință, o nouă despăgubire. De data aceasta, suma este mult mai mare.

Ion Poenaru, președintele obștii, a chemat în judecată Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea. Obiectul procesului îl constituie pretenții.

„Admite cererea. Obligă pârâtele către reclamantă la plata sumei de 679.650,76 lei, reprezentând despăgubiri, cât şi la plata dobânzii legale aferente, de la data punerii în întârziere, respectiv 13.07.2020 şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 3.350 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 350 lei, reprezentă taxă judiciară de timbru, iar 3.000 lei, onorariu avocat, astfel cum a fost redus. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Gorj, pe 3 februarie.

La finalul lunii ianuarie, obștea din Peștișani a obținut o despăgubire de 302.887 lei, de la Garda Forestieră Timișoara și Ministerul Mediului și Pădurilor. Și în acest caz, sentința poate fi contestată.

Obștea Peștișani a fost înființată în anul 2000. Deține o suprafață de fond forestier și pășune alpină de peste 12.000 de hectare pe raza județelor Gorj și Hunedoara. Este una dintre cele mai mari obști din țară, având peste 2.800 de coproprietari.

Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: