Încă o fabrică de brichetare a cărbunelui. Primar: E mană cerească!

Un investitor gorjean va deschide o fabrică de brichetare a cărbunelui în Dragoteşti. Zeci de locuri de muncă se vor înfiinţa într-o comună afectată serios după închiderea mineritului de subteran.

Investiţiile în fabrici de brichetare a cărbunelui s-au înmulţit în ultima vreme în Gorj. În ultimele luni, două astfel de afaceri au fost puse pe roate la Cătunele şi Peştişani. Sunt premise pentru realizarea unei astfel de unităţi şi la Dragoteşti. În acest caz, SC Afrodicom SRL, administrată de afacerişti din Mătăsari, a depus o solicitare pentru obţinerea autorizaţiei de mediu pentru înfiinţarea unităţii de fabricare a brichetelor pe bază de cărbune. Totodată, potrivit autorităţilor locale din Dragoteşti, investitorul a achiziţionat terenul pentru realizarea fabricii.

Pentru Dragoteşti, comună care a suferit în ultimii ani din cauza închiderii activităţii miniere de subteran, o astfel de investiţie este o gură de oxigen. Primarul Vili Pasăre spune că zeci de localnici vor fi angajaţi în cadrul acestei unităţi. „Este vorba de un investitor din Mătăsari care are un parteneriat cu o firmă din Germania. A ales să facă fabrica la noi pentru că sunt terenuri mai multe. A cumpărat teren în zona Arţărişi. Bănuiesc că vor lua cărbunele de la carierele Jilţ Sud sau Jilţ Nord. Vor să realizeze fabrica în primăvară, astfel încât în iarna următoare să fie activă. Am înţeles că vor fi create în jur de 50 de locuri de muncă. Are o linie de brichetare de 10 tone pe oră. Pentru noi, această investiţie este mană cerească. Primii care vor beneficia vor fi sigur cetăţenii comunei. Ar avea şi un serviciu şi s-ar putea orienta spre centralele termice, în lipsa lemnelor. Cărbunele este ieftin”, a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.          

Vizualizări: 4,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: