Încă o fabrică la Rovinari. A patra în nici patru ani!

Vești bune pentru rovinăreni. După ce sute de oameni și-au găsit un loc de muncă în cadrul celor două fabrici de componente auto, deschise până acum în oraș, primarul Robert Filip a mai făcut un anunț. Este în discuții cu alt investitor care să vină la Rovinari. Ar fi cea de-a patra fabrică ce își va deschide porțile în orașul pe care în conduce.

Aflat la primul mandat, Robert Filip se poate lăuda cu cele mai importante investiții private demarate în vreo localitate din Gorj. Funcționează deja două fabrici care au circa o mie de angajați, iar cea de-a treia urmează să fie deschisă în acest an. “Închidem cu 380 de oameni la prima fabrică, la cea de-a doua lucrează 500. Vor lucra încă 600-700 până la sfârșitul acestui an acolo. La a treia fabrică, un lider în domeniul îmbutelierii, se lucrează. În două, trei săptămâni se apucă de lucrări și suntem în discuții cu a patra fabrică. Deja jumătate dintre proprietarii de terenuri au fost la noi la primărie, s-au încheiat deja antecontracte, continuă să se încheie. Ne trebuie 30 de hectare de teren. Nu pot să vă spun prea multe detalii. S-au făcut primele negocieri. Cum terminăm, o să ceară autorizație. Este un investitor privat pe care am reușit să-l convingem că poate face treabă”, a spus Robert Filip, la Radio Infinit.

Acum edilul a anunțat că este în discuții cu al patrulea investitor privat. Va fi deschisă o nouă fabrică în Rovinari în puțin timp. Deja, o parte din teren a fost contractată. Noul investitor va crea alte 250 de locuri de muncă în Rovinari. „Este sigură treaba. Va crea încă 250 de locuri de muncă. Va fi multă tehnologie. Nu mai avem nici măcar un metru pătrat pe care să-l dăm la un investitor. De-asta mă chinuiesc să discut cu cei de la CEO. Stau cu 1000 de hectare degeaba pe care ne plătesc impozite ca proștii, degeaba. Ori e rea voință, ori ești rău intenționat ori ești prost de fel. Ne-au dat 20 de hectare când a fost discuția cu fostul ministru Toma Petcu”, a mai explicat Robert Filip.

Vizualizări: 23,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: