Încă o gorjeancă arsă de vie în propria-i locuinţă

Sfârşit cumplit pentru o bătrână de 82 de ani din Cărbuneşti Sat, care a ars de vie ieri dimineaţă într-un incendiu care i-a cuprins casa. Nenorocirea s-a produs la câteva zile după ce, săptămâna trecută, chiar în centrul municipiului Târgu Jiu, o altă bătrână a sfârşit în acelaşi mod. Ambele femei locuiau cu câte un bărbat, fiul, respectiv ginerele, care au intervenit însă prea târziu pentru a le mai salva din ghearele morţii.

Incendiul de la Cărbuneşti Sat a avut loc înainte cu puţin timp de ora 7.00, când oamenii de abia se trezeau. Casa bătrânei este într-un loc destul de izolat, vecinii săi fiind puţini şi la distanţă. Fiul Nataliei Chibzuroiu a fost cel care a încercat să acorde primul ajutor, el dormind în altă cameră şi observând focul destul de târziu, după ce şi vecinii au început să se alarmeze. „Eu am deschis uşa când am văzut focul, am vrut să intru la ea în cameră, dar nu am mai putut pentru că era flacăra mare şi era mult fum. M-am ars inclusiv eu la păr, la sprâncene, nu am mai putut să intru şi s-o salvez”, a declarat Marius Dobrovie.

Panica vecinilor

Chiar dacă nu are prea mulţi vecini în apropierea casei, bătrâna a reuşit să pună pe jar pe toată lumea. Constantin Ion, proprietarul unei case situate chiar lângă cea cuprinsă de flăcări, a fost primul care a sărit să stingă focul, omul ştiind că în locuinţă se află şi o butelie de aragaz. „Am încercat să intru la ea în cameră, dar m-a întors flacăra înapoi. A intrat şi un domn poliţai, dar s-a pârlit pe la ochi şi a ieşit şi el. Am spart geamurile şi am tăiat furtunul de la butelie, după care am scos-o afară, că altfel poate săream cu toţii în aer”, a spus bărbatul.

Oamenii au făcut tot ce au putut pentru a ajunge la vecina lor octogenară, dar lupta cu flăcările nu a fost câştigată decât de pompieri. Sătenii mai mult s-au speriat, ştiind că exista riscul să bubuie butelia de la aragaz. „Era flacără mare în casă, nu putea să intre nimeni acolo. A încercat socrul meu şi nu a putut să facă nimic. Ea, săraca, era în pat, dormea şi ardea, dar nu avea cine să intre acolo”, a povestit o vecină.

De la reşou

Pompierii voluntari din Târgu Cărbuneşti au ajuns cel mai repede la locul incendiului, în sprijinul lor sosind ulterior două echipaje de la ISU Gorj, care au lichidat focul. Şeful acestora, Mircea Mladin, a povestit că băieţii săi au găsit flăcările ieşind pe geam din camera bătrânei în momentul în care au ajuns la locuinţa acesteia. „Ieşea fum puternic şi flacăra se vedea pe geam. Au spart fereastra ca să dea cu apă, dar înăuntru nu se vedea nimic. Băiatul dumneaei ne-a spus că e cineva înăuntru şi, la final, a fost găsit şi cadavrul dumneaei”, a spus Mladin.

La rândul său, Stanciu Stanciu, de la ISU Gorj, a confirmat faptul că bătrâna îşi încălzea locuinţa cu un reşou şi, cel mai probabil, ori de la acesta, ori de la sobă s-a declanşat şi nenorocirea. Cert este că focul a fost lichidat înainte de se extinde la alte încăperi, trupul neînsufleţit al femeii fiind ridicat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei şi stabiliri cauzelor decesului, poliţiştii deschizând şi ei o anchetă în acest sens.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: