Încă o organizaţie PNL, măcinată de scandal

Conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal (PNL) Gorj a reuşit să provoace scandal într-o nouă organizaţie liberală. Este vorba de PNL Slivileşti, acolo unde liberalii şefi ar vrea să impună un candidat nou, în detrimentul preşedintelui de organizaţie, penelistul Vasile Murgu. Teodor Cioancă este candidatul pe care liberalii şefi îl vor candidat la Slivileşti, acesta confirmând ieri că îşi doreşte să candideze la primărie. Surse spun că, în ultima şedinţă de partid de la Slivileşti, cei doi potenţiali candidaţi şi-au aruncat cuvinte grele şi s-au declarat hotărâţi să nu cedeze niciunul în favoarea celuilalt. Ca să-i împace, şefii de zonă din PNL au decis să facă sondaj la Slivileşti pentru desemnarea candidatului.

Scandal cât casa într-o organizaţie PNL din judeţ. Necazurile par să nu se mai termine pentru liberalii şefi care, în loc să se pregătească de campanie, dezbină de la o săptămână la alta organizaţii. A venit rândul organizaţiei PNL Slivileşti, acolo unde conducerea partidului pare să-l susţină pentru postura de candidat la primărie pe economistul Teodor Cioancă. Acesta mărturiseşte că este primul an în care şi-a manifestat dorinţa de a candida pentru că PNL are nevoie de un candidat cu şanse reale la Slivileşti şi nu de speranţe, făcând referire la preşedintele organizaţiei, Vasile Murgu, care a tot candidat împotriva primarului Sorin Bucurescu. Potrivit unor surse din zonă, cei doi potenţiali candidaţi s-au certat serios în ultima şedinţă de partid şi au decis să nu renunţe niciunul în favoarea celuilalt.

Cioancă: Murgu vrea să fie eternul candidat

Cioancă a declarat de altfel că ştie sigur că el o să fie candidatul. ”Nu sunt consilier local, sunt mai nou apărut aşa, în sensul că este prima dată când îmi manifest dorinţa de a candida la primăria Slivileşti. Sunt de câţiva ani în PNL, dar acum vreau să fac lucruri bune pentru concetăţenii mei, cred că pot să fac asta. Pot să fiu contracandidatul oricui, chiar şi al primarului, nu mă sperie nimeni, că altfel nu mă băgam. Preşedintele organizaţiei de la Slivileşti este vechiul preşedinte PNL şi este şi singurul care se împotriveşte candidaturii mele. El săracul a candidat de zeci de ori, el vrea să fie eternul candidat, PNL nu are nevoie de eterni candidaţi, are nevoie de candidaţi care pot să câştige nu de speranţe”, a spus Teodor Cioancă, candidat PNL la Slivileşti.

Interesant este faptul că Teodor Cioancă este economist la firmele lui Ion Iordache, fostul primar din Turceni, pe care conducerea judeţeană a partidului l-a exclus din partid. Teodor Cioancă provine din aripa fostului Partid Democrat Liberal.

Militaru: La Slivileşti se va face sondaj

Vasile Murgu, preşedintele organizaţiei, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă Severus Militaru, reprezentant de zonă, a participat la şedinţa cu pricina şi a confirmat că între cei doi sunt neînţelegeri legate de candidatură. Ca să-i împace, Militaru spune că în Slivileşti va fi făcut sondaj cu privire la cei doi. ”La Slivileşti se va face un sondaj. A fost într-adevăr o discuţie mai aprinsă acolo, că oamenii îşi doresc să candideze. Sunt hotărâţi să candideze şi unul, şi celălalt, va fi un sondaj cât de curând şi vom desemna candidatul, aşa am stabilit cu organizaţia şi având în vedere disensiunile de acolo, asta este cea mai bună variantă. Fiecare are valoarea lui electorală”, a spus Severus Militaru.

Până una alta, primarul în funcţie, Sorin Bucurescu, le transmite celor doi potenţiali candidaţi de la PNL că îi va bate măr pe amândoi.

Vizualizări: 2,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: