Scandări în faţa Prefecturii: „Jos Creţan”!!!

Greu de crezut şi oricât s-ar supăra cei care ar dori doar relatări „în roz” despre „marele” miting de protest de la Tg Jiu, acţiunea de protest de la sfârşitul săptămânii trecute a fost marcată de un incident care rar se poate întâlni la astfel de ocazii. Numele principalului organizator al manifestării respective a fost huiduit chiar de către cei cu care, puţin mai devreme, strigase împotriva reprezentanţilor actualei puteri portocalii. Mitingul, căruia i-am putea spune la fel de bine adunare cu strigături, se va desfăşura şi pe parcursul acestei săptămâni, organizatorii luând noi aprobări pentru zilele ce urmează, mai puţin pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii.

După „Jos Băsescu” sau „Jos Andrei”, vineri seara a venit şi rândul lui Constantin Creţan să fie luat la rost în Piaţa Prefecturii. Incidentul s-a produs la finalul acţiunii de protest autorizate de Jandarmerie, la orele 18.00 liderul sindical respectând cu stricteţe de fiecare dată programul pentru care avea avizele legale. Conştient că a mai fost pedepsit o dată cu închisoare pentru implicarea în mineriade, Creţan şi-a luat camarazii de strigături şi i-a îndemnat să plece acasă, lucru care presupunea inclusiv ridicarea din piaţă a instalaţiei de sonorizare.

Decizia de a pleca l-a nemulţumit profund pe unul dintre apropiaţii săi, Ion Cilică Diaconu, care spune că reprezintă Alianţa Românilor de Pretutindeni. Fiind una dintre vocile din piaţă, Cilică s-a supărat foarte tare în momentul în care a rămas fără microfon. A pus mâna pe o portavoce şi în scurt timp el şi apropiaţii săi care i-au rămas alături au început să scandeze „Jos Creţan”. Ulterior acesta a precizat că tocmai aflase şi de faptul că organizaţiile sindicale ale lui Creţan au semnat un protocol de colaborare cu filiala locală a UNPR, lucru care l-a nemulţumit profund.

„Rămâneţi cu Cilică, Băsescu pică”

Şi dacă „distracţia” din piaţă nu vi se pare suficientă, scenariul s-a repetat aproape la indigo şi sâmbătă, când, la ora 18.00 Creţan s-a retras din nou din piaţă. „Eu îi chem pe toţi membrii de sindicat care au venit cu mine să mergem acasă pentru că programul autorizat se încheie în acest moment. Am făcut o dată puşcărie pentru că am protestat autorizat, nu vreau să mai risc nici măcar o amendă pentru că vrea cineva să stau după ora de expirare a autorizaţiei. Cine rămâne aici o face pe propria răspundere şi amenzile nu sunt decât de vreo 80 de milioane de lei vechi”, a precizat Creţan înainte de a pleca spre casă.

De această dată Creţan nu a mai fost huiduit, camaradul său de strigături rămânând pe mai departe în piaţă. „Nu vă fie frică, Rămâneţi cu Cilică şi Băsescu pică”, a fost scandarea din momentele următoare retragerii lui Creţan. Jandarmii i-au pus în vedere lui Cilică faptul că riscă să fie sancţionat pentru organizarea unui miting neautorizat, răspunsul acestuia şi al celor câţiva prieteni care i-au ţinut isonul fiind „Jos Băsescu”.

Acţiunile de protest de la Tg Jiu sunt departe de cele organizate în alte oraşe din ţară, atât prin numărul redus al participanţilor, cât şi prin modul în care este conceput mitingul respectiv. Zecile de protestatari stau cea mai mare parte a timpului cu faţa la biserică şi, câteodată, unul dintre organizatori îşi aduce aminte că ei sunt contra Guvernului şi, deci şi a Prefecturii, motiv pentru care oamenii sunt îndemnaţi să se adune iarăşi sub balconul lui Liviu Andrei. Mulţimea se deplasează acolo, dar după câteva minute oamenii fac ce fac şi tot în faţa bisericii se trezesc…

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: