Unchiul primăriţei din Berleşti, omorât de un şofer fugar

Încă o nenorocire s-a produs pe drumurile din Gorj, de data aceasta pe o uliţă unde numărul maşinilor care trec zilnic pe acolo putând fi numărate pe degetele de la mâini. Şoferul este un individ care s-a urcat beat la volan şi care a mai şi fugit de la locul faptei, victima sa fiind o rudă a primăriţei din Berleşti.

Accidentul a avut loc ieri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 8.00. Valentin Câlcioiu, de 57 de ani, doar ce apucase să iese pe poarta gospodăriei sale că nu a mai apucat să pună piciorul pe şosea. Direct de pe podeţ a fost trântit în şanţ şi acolo şi-a găsit sfârşitul, unul brutal şi mult prea violent pentru om despre care toată lumea a vorbit numai de bine. „Se sculă de dimineaţă ca să meargă la un vecin căruia trebuia să-i dea de mâncare la păsări. Auzii o zdupănitură, dar nu ştiui exact ce fu. După aia veniră vecinii şi îmi spusără că pe Valentin îl omorî unul cu o maşină roşie. Venii repede şi eu la poartă,dat nu mai avui ce să-i fac. Îl luai în braţe, dar era plin de sânge. Mă nenorociră ăia care făcură aşa ceva”, a spus, cu durere în suflet, Maria, soţia bărbatului mort.

    Şofer fugar

O vecină a auzit impactul dintre maşină şi corpul celui lovit, femeia spunând că a apucat doar să vadă că este vorba despre o maşină roşie, amănunt bun în derularea ulterioară a anchetei Poliţiei. „A fost o frână puternică, o bubuitură şi am ieşit repede la poartă să văd ce s-a întâmplat. Era un bărbat mort pe marginea drumului. L-am recunoscut, era vecinul. O maşină roşie a plecat de aici, a fugit, dar am apucat să o văd”, a spus Vasilica Olaru, una dintre femeile din sat venite repede la locul accidentului.

Autoturismul roşu a fost găsit abandonat într-o pădure de la marginea satului Paschii, spre Lihuleşti. Şoferul evident că nu mai era aici. Băuse toată noaptea cu nişte amici, iar de dimineaţă a luat de la unul dintre ei cheile maşinii şi a plecat într-o „excursie” prin sat. Nu s-a mai oprit decât atunci când a lăsat maşina roşie în pădure, aceasta fiind una cu volan pe dreapta şi înmatriculată în străinătate. Cu partea dreaptă a fost lovit şi bărbatul accidentat mortal, şoferul fugind din pădure cu ajutorul amicilor săi. Acesta a fost adus până la Tg Jiu, unde un echipaj l-a identificat în trafic şi l-a tras pe dreapta. Când a fost pus să sufle în fiolă avea o alcoolemie de 0,69 mg/l în aerul pur expirat, el nerecunoscând iniţial implicarea sa în producerea nenorocirii.

Reţinut

Individul de 27 de ani nu a recunoscut nimic la început, dar, după ce poliţiştii i-au audiat şi pe prietenii săi de pahar şi-a dat seama că îşi îngreunează singur situaţia, acceptând să spună ce s-a întâmplat. Oamenii legii l-au încătuşat şi azi ar trebui să îl prezinte unei instanţe de judecată pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă. Riscă până la şapte ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat, dar acest lucru nu o mai încălzeşte cu nimic pe femeia al cărei soţ s-a stins mult prea devreme. „Sunt nişte oameni care iau carnetele de pomană dacă merg cu aşa o viteză, fără să se gândească că pe drum mai merg şi oameni. El poate o să facă puşcărie, o să scape, omul meu o să putrezească în pământ, iar eu o să trăiesc de acum încolo nenorocită pentru toată viaţa mea”, a mărturisit femeia îndoliată.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: