Încă şase luni cu Băsescu

Orice război are efecte colaterale. Iar unul dintre efectele unui conflict armat la graniţa României ar fi amânarea alegerilor prezidenţiale. Deja în anumite medii se discută de o astfel de posibilitate, ba unii zic că Băsescu îl întărâtă pe Rogozin, susţinut de amicul Ponta, tocmai pentru a avea motiv la toamnă să ceară amânarea alegerilor. Sigur, nu vor merge până la a provoca un război, dar măcar să îi facem pe ruşi să lanseze nişte ameninţări credibile.

E doar un scenariu, dar la politicienii români nu mă mai miră nimic. Deja se vede cu ochiul liber cum unii încearcă să câştige puncte electorale din acest conflict. Sper că ruşii şi-au dat seama că Ponta nu a avut jucării când a fost mic şi de aia a zis că trimite avioanele militare să intercepteze aeronava lui Rogozin. Important este să îşi dea şi românii seama şi să nu facă la toamnă greşeala de a-i da ţara pe mână. Cu un Victor Ponta la Cotroceni, nu văd bine ţara asta peste cinci ani.

Până la Ponta însă, mai avem câteva luni cu Băsescu. Sau un an, dacă se adevereşte scenariul de mai sus. Nici nu-mi vine să mă gândesc la efectele unui eventual război asupra României. Asta pentru că nu-mi pot lua gândul de la Antena 3 şi Dan Voiculescu, cei care numără seară de seară zilele rămase de trăit cu Băsescu preşedinte. Oamenii ăştia au trăit adevărat tragedii când Băsescu a rezistat celor două suspendări, ba a mai câştigat şi al doilea mandat. Hai, că un război am mai duce, dar încă şase luni cu Băsescu ar fi prea mult.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: