Călinoiu crede că a început vânătoarea aleşilor locali

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a comentat la posturile locale de radio vizita liderilor PDL la Gorj, dar şi arestarea colegului său de partid de la Mehedinţi, Adrian Duicu. Ion Călinoiu pare să fie îngrijorat de faptul că tot mai mulţi grei ai PSD ajung după gratii. El spune că mulţi dintre colegii săi de partid se gândesc că a început vânătoarea liderilor locali. Mai mult, Ion Călinoiu crede că planul este să se arate că centrul este imaculat şi că probleme sunt în teritoriu. El a comentat şi vizita de două zile a liderului PDL Vasile Blaga, despre care spune că vrea să revigoreze PDL Gorj.

Reporter: Cum vedeţi ce se întâmplă la Mehedinţi?

Ion Călinoiu: Faptul că se întâmplă asemenea evenimente, cu oameni politici, într-o perioadă în care fiecare poate să interpreteze în fel şi chip nu comentez. Poate aşa a fost calendarul instituţiei abilitate, să termine dosarul şi să ajungă la o decizie. (...) Nu ştiu care sunt problemele de la Mehedinţi, dar apar aceste aspecte în perioade preelectorale şi lasă loc de interpretări.

Rep: Am înţeles că ar fi vorba despre al optulea preşedinte de Consiliu Judeţean. Foarte mult.

I.C.: Stai şi te gândeşti, că te poate duce gândul, şi mulţi colegi o fac, şi stai şi te gândeşti, să fie o vânătoare de aleşi locali care sunt lideri şi pe undeva probabil a deranjat centru. Că puterea locală, mai ales politică, ar ameninţa puterea centrală. E greşit. Descentralizarea trebuie privită cu ochi buni, susţinută, administraţia nu vrea decât să răspundă cerinţelor cetăţenilor.

Rep: Care ar fi explicaţia?

I.C.: Aici au făcut greşeală toate partidele. Când au nevoie de aleşi locali sunt buni, când nu au nevoie ne îndreptăm spre aceştia dispărând atenţia legată de ceea ce se întâmplă la centru. Totdeauna se merge pe ideea: centrul e imaculat şi periferia e cea care are probleme. Lucrul acesta se întâmplă acum, din păcate foarte, foarte pe faţă după cum văd eu lucrurile şi după cum de asemenea vede, că sunt făcute aprecieri de la nivel de preşedinţie că se întâmplă asta şi că veţi vedea asta simţi că sunt nişte decizii antepronunţate care lasă lume să interpreteze că încă nu funcţionează democraţia în România şi nu avem un stat de drept.

Rep: Liderii PDL în vizită la Gorj. Cum comentaţi?

I.C.: Au făcut acest lucru în ideea de a revigora organizaţia judeţeană a PDL. Asta urmăresc să facă pe plan naţional. Să revigoreze PDL, care după cum ştim a avut eşec mare în guvernarea României . i-a lăsat şi Traian Băsescu, le-a spus Adio PDL.

Rep: S-au întâlnit şi cu fermierii.

I.C.: la întâlnirea pe probleme de agricultură cu fermierii la Crasna nu prea au avut soluţii de nici un fel. Nu au putut să le spună de ce a fost aşa pe guvernarea lor şi ce vor face în perspectivă. Au căutat să critice şi fermierii le-au spus lăsaţi-ne să criticăm noi, dvs daţi-ne soluţii şi nu au avut soluţii.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: